مهربانی، صفت الهی که در دستان ماماها تجلی یافته است
مهربانی و گذشت، صفاتی الهی هستند که در وجود ماماها جاری است، که این عزیزان در مسیر سلامت مادران، نوزادان و خانواده ها گام بر می دارند

به گزارش روابط عمومی- دکتر محمدی رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در مراسم گرامیداشت روز جهانی ماما، با تجلیل از جایگاه والای ماماها در نظام سلامت گفت:خداوند صفات زیبایی زیادی دارد، یکی از آنها، مهربانی و بخشش است که بهروشنی در رفتار و عملکرد همکاران ماما دیده میشود.
وی افزود: زمانی که مادری باردار با اضطراب به زایشگاه مراجعه میکند، این ماماها هستند که با آرامش، علم و مهر، او را همراهی میکنند و نوزادی که اشرف مخلوقات است، با دستان این فرشتگان زمینی به دنیا میآید.
وی ادامه داد: ماماها حتی در برابر بیمهری ها بزرگواری پیشه میکنند، نقش آنان تنها به زایمان محدود نمیشود، بلکه از پیش از بارداری، حین بارداری، هنگام زایمان و پس از آن، در کنار مادران هستند.
دکتر مومنی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، ضمن تبریک این روز و تقارن آن با دهه کرامت گفت: شعار امسال سازمان جهانی بهداشت نیز بر نقش حیاتی ماماها در بحران ها تاکید دارد، با تلاش ماما ها و با وجود نرخ بالای موالید، شاخص مرگومیر مادران باردار در سیستان و بلوچستان رو به کاهش است .
وی افزود: ما در دانشگاه بر آنیم که با حفظ کرامت ماماها و اجرای سیاستهای سلامتمحور، شاخصهای بهداشت مادر و نوزاد را ارتقا دهیم.
دکتر شیخزاده، معاون بهداشت دانشگاه، با اشاره به حجم خدمات در تسهیلات زایمانی گفت: سالانه بیش از ۶ هزار زایمان در مراکزتسهیلات زایمانی دانشگاه انجام میشود و ماماها نهتنها در این مراکز بلکه در مراکز بهداشتی و پایگاههای سلامت نیز حضور مؤثر دارند و مراقبتهای مامایی پیش، حین و پس از بارداری را انجام می دهند .
خانم لیلا عربنژاد، رئیس اداره مامایی دانشگاه، با تاکید بر نقش کلیدی ماماها در سلامت جامعه، اظهار کرد: کلید سلامت مادر و نوزاد در دستان ماماهاست، یکی از بزرگترین گروه ارائهدهنده خدمات در دانشگاه، ماماها هستند و افتخار می کنیم که از دورترین روستاهای استان تا بزرگترین بیمارستان ها در شهرها مشغول ارائه خدمت هستیم.
وی افزود: بر اساس منابع متقن علمی خدمات مامایی بر بیش از ۵۲ شاخص بهداشتی تاثیرگذار است و در پیشگیری از ۸۰ درصد مرگ مادر ، نوزاد و مرده زای اثرگذار است .
وی ادامه داد: با توجه به پراکندگی جمعیت، چالشهای فرهنگی و نرخ بالای تولد، خدمات مامایی در سیستان و بلوچستان نه صرفه یک خدمت بهداشتی که یک مداخله حیاتی و اجتماعی است، این استان با دارا بودن بیش از ۳.۵ درصد جمعیت کشور، ۱۰ درصد موالید کشور را در خود جای داده است و این گواه این موضوع است که ما پرکارترین ماماهای کشور را داریم .
خانم عربنژاد با اشاره به شعار امسال روز جهانی ماما با عنوان "ماما، خط مقدم سلامت در بحران" گفت: این شعار تاکیدی است بر نقش بیبدیل ماماها در شرایط بحرانی، اگر بخواهیم تابآوری نظام سلامت را افزایش دهیم، باید ماماها را بهعنوان ستونهای اصلی این نظام تقویت کنیم.
وی در پایان سه هدف کلیدی حوزه مامایی را برای سال آینده تشریح کرد: افزایش پوشش مراقبتهای بهداشتی بهویژه پس از زایمان، توانمندسازی و ارتقای مهارتهای حرفهای ماماها و ترویج زایمان فیزیولوژیک، از مهمترین اولویتهای سال آینده است.
شایان ذکر است: در پایان این مراسم از 75 نفر از ماماهای حوزه درمان، بهداشت، آموزش و 2 نفر از پیشکسوتان این حوزه تجلیل شد.