همافزایی دانشگاههای علوم پزشکی برای ارتقاء سلامت در سیستان و بلوچستان
در نشست مشترک مشاور وزیر بهداشت با مسئولان دانشگاه های علوم پزشکی استان، بر لزوم استفاده از ظرفیتهای مشترک، ارتقاء خدمات سلامت، رفع چالشهای بهداشتی خاص استان تاکید شد.

به گزارش روابط عمومی -دکتر امامی رضوی، مشاور وزیر بهداشت و رئیس دبیرخانه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی، در نشست روسای دانشگاهها و مدیران دانشگاه علوم پزشکی استان سیستان و بلوچستان اظهار داشت: برای حل چالشهای سلامت استان، باید از توانمندیهای همه دانشگاههای علوم پزشکی بهره گرفت، همکاری درونبخشی، راهکارهای جامع و استفاده از ظرفیتهای مشترک، میتواند بسیاری از مشکلات را برطرف کند.
وی افزود: با مطالبهگری صحیح، هماهنگی درون و بینبخشی و استفاده از ظرفیتهای موجود در تمامی حیطهها، میتوان مسیر ارتقاء سلامت مردم استان را هموار کرد.
دکتر محمدی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، با اشاره به شرایط خاص استان گفت: فاصله زیاد استان از مرکز کشور موجب افزایش هزینه تمامشده خدمات شده و لازم است در تخصیص اعتبارات به این موضوع توجه شود.
وی افزود: خرید تجهیزات و تامین ملزومات در استان هزینه بیشتری نسبت به سایر نقاط کشور تحمیل میکند.
دکتر شیخزاده، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز در این نشست گفت: استان سیستان و بلوچستان با وسعتی بالغ بر ۱۸۷ هزار کیلومتر مربع و جمعیتی حدود ۳ میلیون نفر، دارای پراکندگی جمعیتی بالاست. در بسیاری از روستاها، جمعیت کم و فاصله زیاد بین مناطق، خدمترسانی را دشوار کرده است.
وی همچنین با اشاره به همجواری استان با کشورهای افغانستان و پاکستان گفت: این کشورها از نظر شاخصهای بهداشتی در وضعیت نامطلوبی قرار دارند و استان ما بهنوعی مرزبان سلامت کشور محسوب میشود و بیماریهایی مانند سل، تب دنگی، مالاریا، تب کریمه کنگو و سایر بیماریهای واگیر به دلیل ترددهای مرزی تهدیدی جدی برای استان هستند.
وی تاکید کرد: طبق آمارها، بروز سل در پاکستان بیش از ۲۸۹ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر است، اما خوشبختانه با تلاش تیمهای سلامت استان، شاخصهای بهداشتی در وضعیت مطلوبی قرار دارند.
دکتر شیخزاده همچنین افزود: استان سیستان و بلوچستان با داشتن ۳.۵ درصد جمعیت کشور، شاهد وقوع ۱۰ درصد از موالید کل کشور است، به همین دلیل، حجم خدمات مراقبتی ارائهشده در مراکز بهداشتی این استان، ۳۰ درصد بالاتر از میانگین کشوری است، با وجود اینکه با کمبود جدی نیروی انسانی مواجه هستیم.
وی از استقرار پشه آئدس در جنوب استان نیز خبر داد و گفت: با توجه به گرمای هوا، احتمال افزایش موارد بیماریهای ناشی از این پشه در آینده وجود دارد.
دکتر نویدیان، معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، در این نشست با اشاره به مساعدتهای وزارت بهداشت گفت:از سال گذشته با تزریق اعتبارات، روند پرداخت مطالبات کارکنان و بدهیهای دارویی بهبود یافته است.
وی افزود: با توجه به محرومیت استان، تقویت زیرساختها و ناوگان حملونقل از ضروریات توسعه حوزه سلامت در سیستان و بلوچستان است.
دکتر انصاری معاون تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز با تاکید بر لزوم اجرای تحقیقات کاربردی، پیشنهاداتی برای ارتقاء سلامت کارمندان ارائه کرد.
دکتر صالحیزاده، معاون غذا و داروی دانشگاه، با اشاره به اهمیت تغذیه سالم گفت: برنامههای فرهنگسازی در زمینه مصرف آرد کامل و نان کامل در دانشگاه در حال اجراست، سال گذشته نیز با راهاندازی یک کارخانه تولید آرد کامل و پنج نانوایی پخت نان کامل در زاهدان، گام مؤثری در این راستا برداشته شد.
شایان ذکر است سایر دانشگاه های علوم پزشکی استان نیز چالش ها و مشکلات حوزه خود را بیان کردند.
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان