تاکید بر تقویت اجرای طرحهای نجات بخش برای پیشگیری از مرگ مادران باردار نیازمند مراقبت های ویژه
در دومین کارگروه دانشگاهی پیشگیری از مرگ مادران در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، بر تقویت اجرای طرح های نجات بخش، بررسی شاخصهای مرگ و طراحی فرآیندهای مؤثر برای کاهش مرگومیر مادران باردار نیازمند مراقبت های ویژه تاکید شد.
_crop.jpeg)
به گزارش روابط عمومی - دکتر محمد حسن محمدی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، در دومین کارگروه دانشگاهی پیشگیری از مرگ مادران گفت: با توجه به اهمیت ارتقای توان تخصصی و فیزیکی بلوکهای زایمانی در بیمارستانها جهت ارائه خدمات مطلوب تر به مادران، این بخش ها نیازمند توجه ویژه است.
وی همچنین تصریح کرد: لزوم اجرای طرحهای نجات بخش برای پیشگیری از مرگ مادران باردار مورد تاکید است.
دکتر عبدالرزاق نژاد، سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز در این جلسه گفت: با بررسی شاخصها و طراحی مداخلات هدفمند، میتوان از مرگ مادران باردار نیازمند مراقبت های ویژه، جلوگیری کرد.
وی افزود: همفکری و تحلیل موارد مادران نزدیک به مرگ نقش کلیدی در این زمینه دارد.
دکتر شیخزاده، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، نیز اعلام کرد: بیش از ۱۰ درصد زایمانهای مادران باردار مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در تسهیلات زایمانی انجام میشود.
وی تاکید کرد: بهبود سطح تجهیزات و امکانات در این مراکز می تواند شرایط مطلوبتر و تجربه دلپذیرتری از زایمان را برای مادران فراهم کند.
وی افزود: وجود مراکز تسهیلات زایمانی در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان سابقهای ۲۰ ساله دارد و در حال حاضر ۱۴ مرکز تسهیلات زایمانی فعال در این دانشگاه خدمات ارائه میدهند.
خانم عربنژاد، رئیس اداره مامایی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان هم با اشاره به اهمیت بررسی عوارض شدید زایمان های پرخطر گفت: از آنجا که مرگ مادران پیامد نهایی عوارض زایمان پرخطر است و آمار آن برای شناسایی مشکلات سیستم کافی نیست، بررسی موارد مادران نزدیک به مرگ میتواند نقاط ضعف را آشکار کرده و به ارتقای کیفیت خدمات منجر شود.
وی افزود: مادران نزدیک به مرگ، گروهی هستند که در اثر عوارض بارداری تا آستانه مرگ پیش رفتهاند اما زنده ماندهاند. مطالعه این موارد به درک بهتر عوامل خطر و طراحی راهکارهای پیشگیرانه کمک میکند.
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان