پیشگیری و درمان گرمازدگی با راهکار های ساده تغذیهای
با افزایش دمای هوا در فصل تابستان، خطر گرمازدگی به یکی از نگرانیهای اصلی تبدیل میشود، نقش حیاتی تغذیه در پیشگیری و درمان گرمازدگی بسیار موثر است

به گزارش روابط عمومی- دکتر منصور شهرکی، استاد تمام گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، با تشریح نقش تغذیه در پیشگیری و درمان گرمازدگی اظهار داشت: گرمازدگی از مشکلات شایع فصل تابستان است که در صورت عدم پیشگیری و درمان بهموقع، میتواند سلامت و حتی زندگی افراد را تهدید کند.
وی با اشاره به علائم گرمازدگی گفت: این حالت زمانی رخ میدهد که بدن نتواند دمای خود را تنظیم کند و دمای داخلی بهصورت غیرطبیعی افزایش یابد و علائم آن از خستگی و سرگیجه تا تهوع، مشکلات تنفسی و قلبی متغیر است و در موارد شدید، حتی منجر به از دست دادن هوشیاری و آسیب به اعضای حیاتی بدن میشود.
وی با تأکید بر اهمیت تغذیه مناسب، افزود: انتخاب غذاها و نوشیدنیهای صحیح به بدن کمک میکند تا در برابر گرمای شدید مقاومت کرده و از بروز گرمازدگی جلوگیری کند.
دکتر شهرکی گفت: مصرف کافی آب، مهمترین عامل پیشگیری از کمآبی و گرمازدگی است، نوشیدن آب خنک بهطور منظم، بهویژه در هوای گرم، ضروری است و همراه داشتن آب خنک خارج از منزل، بهویژه برای سالمندان، حیاتی است.
وی ادامه داد: استفاده از نوشیدنیهای حاوی مواد معدنی مانند نوشیدنیهای ورزشی برای جایگزینی سدیم، پتاسیم و منیزیم توصیه میشود
. وی مصرف میوهها و سبزیجات پرآب را برای تنظیم دمای بدن موثر عنوان کرد و گفت: در مواقع گرما زدگی باید از خوردن غذاهای سنگین و پرچرب پرهیز شود و جایگزینی غذاهای سبک و خنککننده بهجای غذاهای دیرهضم و چرب توصیه میشود.
دکتر شهرکی گفت: مصرف وعدههای کوچک و متعدد به جای وعدههای حجیم، از افزایش دمای داخلی بدن جلوگیری میکند- قهوه و نوشیدنیهای شیرین موجب کمآبی بدن میشوند وکاهش مصرف غذاهای شور ضروریست.
وی در پایان هشدار داد: گرمازدگی یک اورژانس پزشکی است و در صورت بروز علائم شدید، باید سریعاً به مراکز درمانی مراجعه شود و با رعایت اصول تغذیهای میتوان از خطرات ناشی از گرمای شدید جلوگیری کرد.
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان