نشست با تشکل های فعال در عرصه سلامت و تبیین اقدامات و خدمات دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در مسیر ارتقلء دسترسی به خدمات سلامت

به گزارش روابط عمومی_ رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در مراسم نکوداشت روز ملی تشکل ها و مشارکت های اجتماعی با اشاره به ایجاد صندوق بیماری های خاص و صعب العلاج در کشور گفت: برای اولین بار در سطح کشور صندوق بیماریهای خاص و صعب العلاج جهت تحت پوشش قرار دادن و حمایت از ۳۱ بیماری خاص و صعب العلاج در سامانه بیمه سلامت ایجاد شده است.
نشست با تشکل های فعال در عرصه سلامت و تبیین اقدامات و خدمات دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در مسیر ارتقاء دسترسی به خدمات سلامت با حضور رئیس، معاونین و مدیران دانشگاه علوم پزشکی زاهدان و مدیران تشکل ها، گروه های جهادی و خیرین سلامت در سالن جلسات حوزه ریاست دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ظهر روز یکشنبه 22 مردادماه برگزار شد.
قابل به ذکر است، در این نشست از 5 تشکل های برتر فعال در حوزه بهداشت، درمان و سلامت اجتماعی که طبق راهنمای عمل ابلاغی از وزارت کشور و وزارت بهداشت توسط تیم تخصصی موفق به کسب رتبه برتر شده اند و همچنین سایر تشکل ها و گروه های جهادی فعال این حوزه تقدیر و قدردانی خواهد شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در مراسم نکوداشت روز ملی تشکل ها و مشارکت های اجتماعی با اشاره به ایجاد صندوق بیماری های خاص و صعب العلاج در کشور گفت: برای اولین بار در سطح کشور صندوق بیماریهای خاص و صعب العلاج جهت تحت پوشش قرار دادن و حمایت از ۳۱ بیماری خاص و صعب العلاج در سامانه بیمه سلامت ایجاد شده است.
دکتر حبیب غزنوی ادامه داد: باتوجه به تعداد زیاد بیماران خاص و صعب العلاج در سطح استان سیستان و بلوچستان، تاکنون تنها ۱۰ درصد از منابع این صندوق که به صورت قرض الحسنه است جذب شده است.
وی افزود: استان سیستان و بلوچستان رکورددار بیمار تالاسمی و هموفیلی در سطح کشور است، متاسفانه شاهد هستیم خانوادههایی وجود دارند که دارای چندین فرزند مبتلا به بیماری خاص و صعب العلاج می باشند، درصورتی که با انجام یک آزمایش ساده قبل از ازدواج و قبل از بارداری می توان از تولد نوزادان جدید مبتلا به تالاسمی پیشگیری کرد.
به گفته دکتر غزنوی علیرغم انجام برنامه های گسترده توسط همکارانمان در تشدید شناسایی، آزمایش، آموزش های پیگیرانه، مشاوره ها و نشست های گوناگون با روحانیون، معتمدین و خانواده ها هنوز هم به شدت نیازمند فرهنگ سازی قوی و مداخلات جدی همه ارگان ها برای بالا بردن آگاهی مردم درخصوص تالاسمی و سایر بیماری ها می باشیم.
دکتر حبیب غزنوی به نقش اثرگذار تشکلها و مشارکتهای اجتماعی در نظام سلامت اشاره نمود و گفت: توسعه خدمات بهداشت و درمان با مشارکت خیرین و تشکلها به سرانجام میرسد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ادامه داد: با مشارکت تشکلها و خیرین سلامت تاکنون اقدامات و گامهای بسیار خوبی جهت توسعه خدمات سلامت در سطح استان سیستان و بلوچستان برداشته شده است که به عنوان باقیات صالحات خواهد بود.
وی ادامه داد: سازمانها تشکلها و خیرین سلامت مسئولیت پذیری اجتماعی بسیار بالایی دارند، آثار فعالیت و حضور شما عزیزان را در جای جای استان پهناور سیستان و بلوچستان شاهد هستیم.
وی همچنین گفت: با وجود عقب ماندگیهای تاریخی در حوزه بهداشت و درمان در قبل از انقلاب اسلامی، خوشبختانه نظام جمهوری اسلامی ایران با عزم جدی به توسعه خدمات سلامت در اقصی نقاط کشور از جمله سیستان و بلوچستان پرداخته است و در بسیاری از شاخصهای بهداشتی و درمانی به لطف خدا به رشد قابل توجه ای دست یافته ایم.
دکتر غزنوی یادآور شد: اندیشکدههای سلامت بایستی در راستای همفکری، چاره جویی، ارائه راهکار و ساز و کارهایی جهت توسعه و بهبود سلامت به صورت قانونمند شکل گیرد.
مدیر سازمانهای مردم نهاد خیرین سلامت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز در این نشست گفت: مشارکت یکی از عناصر اساسی برای توسعه پایدار و برقراری عدالت در اجتماع است، ابزاری که فرصت حضور مردم در فرآیند تصمیم گیری در حوزه بهداشت و درمان و آموزش پزشکی را افزایش می دهد.
دکتر محمدجواد کیخا فرزانه، ادامه داد: ۲۲ مردادماه در تقویم رسمی کشور روز تشکل ها و مشارکت های اجتماعی نام گذاری شده است، اینجانب این روز را به تمامی مدیران سمن های سلامت، موسسات خیریه و خیرین نیک اندیش تبریک می گویم و از تشریک مساعی، صمیمانه و مسئولانه و اثر بخش ایشان در تحقق اهداف سلامت جامعه تشکر و قدردانی می نمایم.
وی از فعالیت 27 تشکل و سازمان مردم نهاد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان خبر داد و گفت: در محدوده دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در مجموع 27 تشکل و سازمان مردم نهاد حوزه سلامت فعالیت دارند.
دکتر محمدجواد کیخا فرزانه ادامه داد: بر اساس دستورالعمل ارزیابی و رتبه بندی ابلاغ شده، در سال 1401 پنج تشکل برتر در حوزه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان انتخاب شده اند.
وی گفت: مجموع کل مشارکت اجتماعی در حوزه بهداشت و درمان 62 میلیارد تومان است که شامل اقلام دارویی، تجهیزات پزشکی، ساخت مراکز بهداشتی، درمانی و امدادی، مواد غذایی و... بوده است.
مدیر موسسه خیریه نورپژوهان شرق نیز با بیان اینکه تشکل های اجتماعی ساختاری غیردولتی، غیرانتفاعی و غیرسیاسی دارند گفت: تشکل های اجتماعی به صورت غیردولتی، غیرانتفاعی و غیرسیاسی با اهدافی اجتماعی به فعالیت می پردازند، باید اقدام مناسبی در زمینه تقنین و حکمرانی تشکل های اجتماعی صورت بگیرد.
دکتر محمدرضا روحانی، ادامه داد: در راستای تسهیل روند فعالیت تشکل ها و مشارکت های اجتماعی بایستی سیاست گذاری صورت پذیرد.
وی افزود: انجمن خیریه نورپژوهان شرق با هدف تشخیص و درمان به موقع بیماری گلوکوم از سال ۱۳۹۳ فعالیت خود را آغاز نموده است و تاکنون تعداد زیادی از بیماران از خدمات این مرکز بهره مند شده اند و بینایی خود را دست یافته اند.
به گفته دکتر روحانی 40 هزار بیمار مبتلا به گلوکوم در سطح کشور وجود دارد، گلوکوم یا آب سیاه بیماری است که می تواند باعث آسیب عصب بینایی و در نهایت کوری شود؛ این بیماری در آغاز هیچ علامتی ندارد ولی به تدریج و در صورت عدم تشخیص و پیگیری باعث نابینایی کامل می شود.
مدیر عامل انجمن حمایت از بیماران کلیوی سیستان و بلوچستان نیز از انجام 216 پیوند کلیه در بیمارستان علی بن ابی طالب علیه السلام زاهدان خبر داد و گفت: از سال 1386 با راهاندازی بخش پیوند کلیه در بیمارستان علی ابن ابیطالب(ع) زاهدان تاکنون 216 پیوند کلیه انجام شده است.
پیری، ادامه داد: بیماران کلیوی برای درمان کامل نیازمند دریافت و پیوند کلیه می باشند، دیالیز تنها روند پیشرفت بیماری را کاهش می دهد و اگر پیوند صورت نگیرد بیمار باید تا آخر عمر با این شیوه زندگی سر کند.
وی افزود: هزینه های درمان بیماران کلیوی بسیار بالا و سرسام آور است و بدون حمایت مسئولان دولتی ادامه درمان این بیماران ممکن نیست و این افراد در معرض مرگ قرار می گیرند.
وی با بیان اینکه نزدیک به 600 بیمار دیالیزی سیستان و بلوچستان در انتظار پیوند کلیه هستند گفت: با وجود حمایتهای زیاد از سوی انجمن کلیه استان و کمک خیرین سلامت، این انجمن پاسخگوی تمامی نیازهای بیماران نیست و نیاز بیشتری به حمایت از سوی مردم و خیرین سلامت احساس میشود، متاسفانه گاها با کمبود برخی داروها جهت درمان بیماران مواجه هستیم.
مدیرعامل کانون هموفیلی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه بیماران هموفیلی نیازمند حمایت مالی و روحی هستند گفت: بیماران هموفیلی به علت مشکلات روانشناختی و اجتماعی برای حفظ آرامش اعضای خانواده و جامعه نیازمند حمایت مالی از سوی خیرین و حمایت روحی و روانی از سوی جامعه هستند.
سلمانیان ادامه داد: بیماری هموفیلی یک بیماری خونی است که روند انعقاد خون به کندی انجام می شود، افراد مبتلا به هموفیلی نیازمند تزریق منظم فاکتورهای انعقادی به منظور جلوگیری از خونریزی هستند.
وی افزود: وجود مراکز دندانپزشکی جهت ارائه مراقبت دندانپزشکی ویژه برای کاهش خطرات خونریزی و تضمین ایمنی بیماران هموفیلی بسیار حائز اهمیت است.
مدیرعامل کانون هموفیلی سیستان و بلوچستان ادامه داد: بیماران هموفیلی در صورت دریافت و مصرف به موقع دارو، عمر طبیعی خواهند داشت، اعطای مجوز ایجاد داروخانه مختصص بیماران هموفیلی ضروری است.
قابل به ذکر است در این مراسم نخعی مدیرعامل جامعه معلولین استان و قنبرزهی مدیرعامل انجمن ام اس استان سیستان و بلوچستان نیز دغدغه ها و مشکلات انجمن ها و بیماران خود را بیان نمودند.
comment