روز جهانی کاهش خطر بلایا، آغاز نهادینه کردن یک فرهنگ جهانی
روز جهانی کاهش خطر بلایا آغاز نهادینه کردن یک فرهنگ جهانی برای کاهش و پیشگیری خطرات ناشی از حوادث و بلایا است

دکتر علی عبدالرزاق نژاد رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر مرکز حوادث و فوریت های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: ۱۳ اکتبر روز جهانی کاهش خطر بلایا نامگذاری شده است، این روز برای تشویق شهروندان و دولتها برای ارتقای تاب آوری جامعه و اقشار مختلف در برابر بلایا در نظر گرفته شده است .
وی ادامه داد: شعار روز جهانی کاهش اثرات بلایا در سال ۲۰۲۳ مبارزه با بیعدالتی برای داشتن آینده تاب آور است، این شعار به طور واضح بر حذف بیعدالتی فقر تبعیضهای نژادی تمرکز دارد که هر یک از آنها میتواند علتی بر بروز بلایا و افزایش آسیب پذیری جوامع باشد.
عبدالرزاق گفت: نابرابری و تاب آوری دو روی یک سکه هستند. فقر، نابرابری در توزیع خدمات، نابرابری در پوشش بیمه و.... منجر به کاهش تاب آوری جوامع می گردد.
خانم آسیه امین افشار کارشناس سلامت در بلایا و فوریتهای دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز گفت: آموزش و گسترش دانش صحیح و موثر در کشور، توزیع عادلانه خدمات و بهبود شرایط اقتصادی جوامع می تواند باعث افزایش آمادگی جوامع در برابر بلایا ، کاهش خطر قبل از وقوع بلایا و ارتقای تاب آوری افراد و جوامع حین و بعد از وقوع بلایا گردد.
افشار گفت: بلایا و حوادث همواره در دنیا رخ داده و زندگی بشر و اقلیم را تحت تاثیر خود قرار داده است، مصدومیت، جراحت، فوت، آسیب به زیرساخت های حمل و نقل، آموزش، سلامت، مهاجرت، آسیب های اقتصادی، اجتماعی و حتی سیاسی از آثار این رویدادهای محلی، منطقه ای، ملی و حتی بین المللی است.
کارشناس سلامت در بلایا و فوریت ها گفت: ایران یکی از کشورهای با رخداد بالای بلایا و حوادث و دارای بیشترین تنوع حوادث در دنیا محسوب میشود و ضروری است جوامع از آمادگی کافی در برابر بلایا برخوردار باشند.
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان
comment