تغذیه با شیر مادر باعث کاهش مرگ و میر نوزادان می شود
تغذیه نوزادان با شیر مادر، یکی از عوامل مهم کاهش مرگ و میر آنان در ماه های اول تولد می باشد.

دکتر معصومه ثقفی بهزادی متخصص زنان و زایمان به مناسبت دهم تا شانزدهم مرداد ماه "هفته جهانی ترویج تغذیه با شیر مادر" گفت: شیر مادر نخستین غذا برای نوزادان تازه متولد شده است که به علت دارا بودن ویتامینها و مواد مغذی، برای رشد آنان بسیار مهم و ضروری است.
وی با بیان این که نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می کنند کمتر دچار بیماری، مشکلات گوارشی و مسمومیت می شوند اظهار داشت: شیر مادر به علت دارا بودن ویتامین های مورد نیاز، بهترین منبع مواد مغذی برای رشد و بالا رفتن سیستم ایمنی بدن نوزادان بوده و یکی از عوامل مهم کاهش مرگ و میر آنان در ماه های اول تولد می باشد.
متخصص زنان و زایمان خاطر نشان کرد: شیر اولیه یا آغوز، شیری زرد رنگ و حاوی آنتی بادی هایی است که برای تقویت سیستم ایمنی بدن نوزاد ضروری بوده و از ابتلا نوزاد به زردی جلوگیری به عمل می آورد، همچنین آغوز باعث تقویت پادتن های مورد نیاز نوزادان برای جلوگیری از بیماریهای واگیردار و ویروسی و کاهش ابتلای آنان به انواع آلرژی ها می شود.
وی تصریح کرد: ویتامین های موجود در شیر مادر ارتباط مستقیمی با رشد و استحکام عضلات نوزادان دارد، بنابراین مادران با تغذیه مناسب می توانند ویتامین های مورد نیاز را برای رشد و ایمنی نوزادان خود را تامین کنند.
دکتر ثقفی بهزادی تاکید کرد: کم خونی ناشی از فقر آهن در نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می شوند کمتر دیده می شود زیرا در شیر مادر پروتئینی برای جذب بهتر آهن در بدن نوزادان وجود دارد.همچنین تحقیقات و نتایج علمی نشان داده است رشد ذهنی و جسمی در نوزادی که با شیر مادر تغذیه می شود بیش از کودکانی است که تغذیه ای به جز شیر مادر دارند.
متخصص زنان و زایمان افزود: شیردهی علاوه بر نوزادان برای مادر نیز فواید زیادی به همراه دارد که از مهمترین آنها می توان به جلوگیری از افسردگی ، کاهش احتمال بارداری، کاهش ابتلا به بیماری های رحم، پستان و پیشگیری ازچاقی نام برد.
وی گفت: توصیه می شود در دو سال اول تولد، کودک با شیر مادر تغذیه شود و مادرانی که دچار سوء تغذیه نیستند شیردهی هیچ گونه مشکلی برای مادر ایجاد نمی کند.
comment