در صورت مواجهه با علائم سکته های مغزی و قلبی بدون هیچ وقفه ای با شماره 115 تماس بگیرید
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: هم استانی های گرامی در صورت مواجهه با علائم سکته های مغزی و قلبی بدون وقفه ای با شماره تلفن 115 تماس بگیرند.
خبـــر
در صورت مواجهه با علائم سکته های مغزی و قلبی بدون هیچ وقفه ای با شماره 115 تماس بگیرید
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: هم استانی های گرامی در صورت مواجهه با علائم سکته های مغزی و قلبی بدون وقفه ای با شماره تلفن 115 تماس بگیرند.
به گزارش روابط عمومی - دکتر علی خواجه معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در کنفرانس مطبوعاتی که ظهر امروز به مناسبت هفته پیشگیری از سکته حاد مغزی برگزار شد گفت: روش جدیدی برای درمان سکته های حاد مغزی در بیمارستان های علی ابن ابیطالب (ع) زاهدان و امام علی (ع) چابهار اجرا می شود که بر اساس آن در صورتی که در کمتر از سه ساعت پس از بروز علائم سکته فرد به بیمارستان های یاد شده مراجعه کند با تزریق دارو، از عوارض و ناتوانی های پس از سکته رهایی می یابد.
وی در خصوص علائم سکته مغزی گفت: اختلال ناکهانی در تکلم، عدم امکان تحرک در بخشی از بدن و ایجاد غیر قرینگی در اعضایی مانند صورت از جمله علائم بروز سکته در فرد است.
وی تاکید کرد: با توجه به اینکه نیروهای اورژانس آموزش های لازم را برای رسیدگی اولیه به اینچنین بیمارانی گذرانده اند بهتر است بلافاصله پس از مشاهده علائم، با اورژانس 115 تماس گرفته شود.
وی ادامه داد: فرد پس از بروز سکته طی دو مرحله دچار علائم می شود مرحله اول که در سه ساعت اول بروز سکته است ایجاد لخته در سرخرگ مغز می باشد که در صورت حضور به موقع در بیمارستان امکان رفع لخته وجود دارد.
وی افزود: در صورت گذشتن از این 3 ساعت، درصد احتمال بهبودی فرد به طور قابل ملاحظه ای کاهش می یابد.
دکتر منیژه خلیلی معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان هم گفت: دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با بهره مندی از نیروهای انسانی متخصص در بسیاری از حیطه ها برای بازگشت سلامت به بیماران موفقیت های چشمگیری داشته است.
وی با اشاره به اینکه در هر 6 ثانیه یک نفر در در جهان دچار سکته مغزی می شود تصریح کرد: در کشور ما روزانه 250 - 300 نفر دچار این عارضه مغزی می شوند.
وی تاکید کرد: برای پیشگیری از ابتلاء به عوارض ناتوان کننده پس از بروز سکته، بدون احتیاج به مشورت با سایرین، بلافاصله با مرکز اورژانس با شماره تلفن 115 تماس گرفته شود.
وی همچنین گفت: به فرد دچار علائم سکته مغزی هیچ گونه خوردنی یا آشامیدنی داده نشود چرا که این کار باعث عوارض بعدی می گردد.
دکتر فریبرز راشدی رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان هم در این جلسه گفت: خوشبختانه تمامی نیروهای این مرکز آموزش های لازم را برای ارائه خدمات فوری به بیماران دچار سکته های قلبی و مغزی گذرانده اند و بهتر است افرادی که دچار عوارض شده اند به خاطر پیشگیری از اتلاف وقت و دریافت خدمات سریعتر، با شماره 115 تماس حاصل کنند.
دکتر محمد رضا کریم لو عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان و متخصص بیماری های قلب و عروق نیز در خصوص سکته های قلبی گفت: روند تصلب شرایین از شن 25 سالگی آغاز می شود و عواملی مانند تغذیه ناسالم، زندگی ماشینی، بی تحرکی، چاقی و بیماری هایی مانند دیابت عوامل تشدید کننده احتمال بروز سکته قلبی هستند.
وی ادامه داد: تشکیل لخته خون در هر بخش از بدن با علائمی همراه است که در قلب با درد قفسه سینه، گاهی درد شدید معده، تنگی نفس بروز می کند.
وی ادامه داد: در بحث سکته های قلبی حدود دو سال است که داروهایی برای از بین رفتن لخته خون استفاده می شود که با استفاده از آن حدود 60 درصد لخته برطرف می شود اما با استفاده از آنژیوگرافی احتمال رفع لخته حدود 90 درصد است.
وی ضمن توصیه به بیماران در خصوص تماس سریع پس از بروز علائم با مرکز اورژانس گفت: مدت زمان حیاتی برای رساندن بیمار به بیمارستان حدود 30 دقیقه پس از بروز علائم است.
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان
comment