متخصص طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان؛
تمام علوم مرتبط با سلامت، پروتکل های بهداشتی را مطمئن ترین راه پیشگیری از ابتلا به کرونا می دانند
متخصص طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: مطمئن ترین راه پیشگیری از ابتلاء به کرونا رعایت پروتکل های بهداشتی است.

خبـــــر
متخصص طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان؛
تمام علوم مرتبط با سلامت، پروتکل های بهداشتی را مطمئن ترین راه پیشگیری از ابتلا به کرونا می دانند
متخصص طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: مطمئن ترین راه پیشگیری از ابتلاء به کرونا رعایت پروتکل های بهداشتی است.
به گزارش روابط عمومی- دکتر فاطمه سادات هاشمی نسب متخصص طب سنتی و شاغل در مرکز رشد فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: با شیوع کرونا ویروس، عده ای از مردم برای پیشگیری از ابتلاء، به مصرف داروهای گیاهی و سنتی روی آوردند اما آنچه بیش از همه باید به آن توجه داشت رعایت پروتکل های بهداشتی است.
وی تاکید کرد: توصیه به حضور حداقلی در اجتماع و پوشاندن دهان و بینی در زمان شیوع بیماریهای واگیردار موضوع تازه ای نیست، بلکه در کتب طب سنتی نظیر ذخیره خوارزمشاهی یا کتاب اکسیر اعظم به وضوح بر این مطلب تاکید شده است.
دکتر فاطمه سادات هاشمی نسب تصریح کرد: تمام دستوراتی که تحت عنوان طب سنتی، طب ایرانی و طب اسلامی داده می شوند مبنی بر کلیات تاثیر مواد غذایی و خوراکی بر بیماری هاست و نه مشخصا بیماری کرونا چرا که از شیوع بیماری کرونا تنها 5 ماه می گذرد و هنوز یافته های علمی دقیقی در این زمینه موجود نیست.
وی افزود: افتراق توصیه های مرتبط با پیشگیری و توصیه های مرتبط با درمان بیماری اهمیت بسیار زیادی دارد و به عنوان مثال، استفاده متعادل (نه زیاد) از ادویه و غذاهای با مزاج گرم در مرحله ی پیشگیری توصیه می شود، در حالی که مصرف این نوع ادویه در فاز حاد بیماری ممنوع است.
وی با بیان اینکه نکته قابل تأمل در تمام توصیه های مرتبط با پیشگیری در زمان شیوع بیماری های همه گیر در منابع طب ایرانی، حفظ تعادل و پرهیز از افراط و تفریط است اضافه کرد: توجه نکردن به تفاوت مراحل مختلف اعم از پیشگیری و مراحل مختلف روند بیماری، منجر به ایجاد عارضه در بیمار خواهد شد.
وی همچنین گفت: با توجه به این اصل که افراد با غلبه سردی و تری (انواع خلط بلغم) در زمان شیوع بیماری های عفونی بیشتر در معرض ابتلا هستند، تدابیر پاکسازی کننده و مایل به گرمی بدن توصیه می شود ولی این مطلب به هیچ عنوان به معنای افراط در مصرف ادویه تند و گرم به خصوص در فصل تابستان نیست.
این پزشک متخصص طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با بیان اینکه با توجه به اینکه تاثیر روغن هایی مانند روغن زرد گاو یا روغن نارگیل در تقویت ایمنی ذاتی در برابر ویروس ها اثبات شده است توصیه کرد: در پخت غذا از مقداری روغن زرد گاو یا روغن نارگیل استفاده نمایید.
وی همچنین تصریح کرد: اثرات آنتی اکسیدانی، ضدمیکروبی و ضدالتهابی گیاهانی مانند زنجبیل، آویشن، دارچین، زردچوبه و فلفل سیاه در مطالعات متعدد گزارش شده است بنابراین استفاده از آنها در پخت غذا به میزان متعادل می تواند مفید باشد.
دکتر فاطمه سادات هاشمی نسب همچنین با اشاره به خواص ضدویروسی و ضدمیکروبی فوق العاده در کنار خواص آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی بی نظیر گیاه سماق گفت: مصرف قدری سماق که به تازگی آسیاب شده به عنوان چاشنی غذا نیز توصیه می شود البته درصورت وجود سابقه حساسیت، در مصرف این ادویه احتیاط شود.
وی همچنین ادامه داد: مردم مصرف متعادل ماست شیرین بهعنوان میانوعده، همراه با مصلحاتی مانند آویشن، نعناع یا پونه و شیر گرم همراه با عسل و دارچین یا زنجبیل را در برنامه خود قرار دهند و باید توجه داشت که در فاز حاد بیماری، مصرف لبنیات باید به صورت موقت محدود شود.
وی تاکید کرد: براساس آموزه های طب ایرانی، درمان یبوست یک اصل مهم در پیشگیری از بیماری هاست و با توجه به اینکه مصرف مسهلات قوی در زمان شیوع بیماری های همه گیر ممنوع است ولی استفاده از ملینات توصیه می شود.
وی گفت: درصورت ابتلا به یبوست استفاده از مواد غذایی ملین مانند انواع سوپ سبزیجات با آلو و روغن زیتون، خیسانده انجیر و آلو در آب و گلاب، خاکشیر با آب جوش (2 تا 3 قاشق غذاخوری خاکشیر در یک لیوان آب جوش به مدت 10 دقیقه خیسانده و ناشتا مصرف شود)، سالاد کاهو و هویج با روغن زیتون و نارنج و دارچین مفید است.
وی با تاکید بر اینکه شهروندان در مواقع بیماری حتما به دستورات پزشک معالج خود، توجه ویژه داشته باشند.اضافه کرد: از آنجا که این بیماری یک بیماری نوپدید با ماهیتی ناشناخته، عجیب و در حال تغییر است مطمئنا دستورات پزشکان برای یک نفر می باشد و به بقیه افراد و زمان ها قابل تعمیم نیست.
این متخصص طب سنتی در پایان توصیه کرد: مردم اطلاعات دقیق مورد نیاز خود در خصوص مسائل مرتبط با سلامت را صرفا از منابع معتبر مانند سایت وزارت بهداشت، دانشگاه های علوم پزشکی و یا کانال ها و رسانه هایی که این محتوا ها را منتشر می کنند مانند صدا و سیما دریافت کنند.
روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان
تهیه و تنظیم: مهدیه کیخوایی
comment