ترویج الگوی غذایی سالم با جایگزین های غذایی سالم
مهدیه شیخی کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی از اجرای بسیج ملی تغذیه از چهاردهم تا سی ام دی سال جاری با شعار «ترویج الگوی غذایی سالم با جایگزین های غذایی سالم» خبر داد.

خبر
ترویج الگوی غذایی سالم با جایگزین های غذایی سالم
مهدیه شیخی کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی از اجرای بسیج ملی تغذیه از چهاردهم تا سی ام دی سال جاری با شعار «ترویج الگوی غذایی سالم با جایگزین های غذایی سالم» خبر داد.
به گزارش روابط عمومی - مهدیه شیخی کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در نشست هفتگی کارکنان معاونت بهداشتی با اشاره این موضوع که دهمین بسیج ملی تغذیه با شعار «ترویج الگوی غذایی سالم با جایگزین های غذایی سالم» از چهاردهم دیماه همزمان با سراسر کشور در دانشگاه علوم پزشکی نیز شروع شده است افزود: هدف از اجرای بسیج ملی تغذیه، ترویج سواد تغذیه ای و خودمراقبتی تغذیه ای به این معنی که هر فردی با مفهوم تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه آشنا باشد و با روش های جایگزینی مواد غذایی بتواند نیازهای تغذیه ای خود را برطرف و از مصرف بی رویه مواد غذایی که مصرف زیادشان ، عامل خطر ابتلا به بیماری های غیرواگیر است خودداری نمایند.
وی در خصوص درصد آگاهی خانوارها در مورد گروه های غذای اصلی در بررسی کشوری سال96 در کشور گفت: بیشترین درصد آگاهی خانوارها در خصوص گروه گوشت، حبوبات و تخم مرغ گزارش شده است و در خصوص گروه غذایی نان و غلات نیز 61 درصد آگاهی خانوارها گزارش شده است این در حالی است که کمترین میزان آگاهی خانوارها از گروه میو ها و سبزی ها بوده است.
وی درخصوص نوع روغن مصرفی برای استفاده خانوارها در پخت پز در بررسی سال 90 نیز گفت: 56 درصد خانوارها روغن نباتی مایع و 32 درصد روغن نباتی جامد در کشور استفاده می کردند که این میزان در جمعیت تحت پوشش دانشگاه به ترتیب 42 و 54 درصد بوده است که با اجرای همه ساله ی بسیج های ملی تغذیه، مصرف روغن نباتی جامد در سال 96 نسبت به سال 90 کاهش معناداری داشته است.
شیخی در خصوص درصد آگاهی خانوارها در مورد نقش گروه سبزی ها در بررسی کشوری سال 96 در کشور گفت: 62 درصد در خصوص دریافت انواع ویتامین ها و 21 درصد دریافت املاح و 22 درصد درخصوص دریافت فیبر غذایی اطلاع داشتند.
وی با اشاره به این موضوع که برچسب گذاری محصولات غذایی، جهت معرفی ترکیبات ماده غذایی و راهنمایی مصرف کننده برای انتخاب محصولات غذایی سالم تر است افزود: برچسب محصولات غذایی باید حاوی اطلاعات، نام و نوع فرآورده، شماره پروانه ساخت وزارت بهداشت، نشان استاندارد، نام کارخانه، شرایط نگهداری و مصرف، تاریخ تولید و انقضاء و جدول حقایق تغذیه ای یا نشانگرهای رنگی تغذیه باشد .
وی در بخش دیگری از سخنانش در خصوص نشانگرهای رنگی تغذیه ای در محصولات غذایی گفت: با استفاده از نشانگرهای رنگی تغذیه ای می توانید محصولات غذایی را با توجه به مقدار انرژی، قند، چربی، نمک و میزان اسید چرب ترانس موجود در آن انتخاب و به سلامت خود کمک کنید و نشانگرهای رنگی به ما کمک می کنند، زمانی که تصمیم به خرید یک محصول غذایی داریم، در یک نگاه ارزیابی و انتخاب مناسب داشته باشیم. نشانگرهای رنگی تغذیه ای به منظور مقایسه یک محصول با محصول دیگر نیست بلکه مقایسه یک محصول با تولید متفاوت می باشد، مثلا بین دو بیسکویت، بین دو ماست، بین دو کیک از کارخانه های متفاوت مناسب ترین را انتخاب کنیم.
گفتنی است: دهمین بسیج ملی تغذیه با شعار «ترویج الگوی غذایی سالم با جایگزین های غذایی سالم» از چهاردهم دیماه تا سی ام دیماه سال جاری همزمان با سراسر کشور در مجموعه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان شروع شده است.
روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان
تهیه و تنظیم: جواد علی احمد
comment