هشدار متخصص عفونی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان؛
به تاریخ مصرف کپسول های چرک خشک کن دقت کنید
آنتی بیوتیک های تاریخ گذشته نه تنها عفونت را تشدید و مقاومت میکروبی ایجاد میکنند، بلکه در صورت دور ریخته شدن با آلودهسازی خاک و آب، تهدیدی جدی برای محیط زیست هستند.

به گزارش روابط عمومی – دکتر غلامرضا ملاشاهی، متخصص بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان تصریح کرد: آنتیبیوتیکهای تاریخگذشته هرچند سمی یا فاسد نمیشوند، اما کاملاً بیاثر میگردند و مصرف آنها دو فاجعه به دنبال دارد، شکست درمان و تشدید عفونت و افزایش مقاومت آنتیبیوتیکی که یک بحران جهانی سلامت است.
وی دفع داروهای تاریخگذشته در توالت، سینک یا طبیعت را عملی خطرناک و غیرمسئولانه خواند و هشدار داد: مواد شیمیایی این داروها آبهای زیرزمینی و خاک را آلوده کرده و اکوسیستم را نابود میکند و سوزاندن آنها در منزل نیز بخارات سمی تولید میکند.
دکتر ملاشاهی دو روش را برای دفع ایمن پیشنهاد داد و افزود: بهترین روش تحویل به مراکز مجاز، داروخانهها، بیمارستانها و مراکز جمعآوری پسماندهای دارویی است آنها این داروها را به صورت حرفهای و سازگار با محیط زیست دفع میکنند.
وی در خصوص دفع خانگی ایمن گفت: در صورت عدم دسترسی به این مراکز با احتیاط قرصها را از بسته خارج کرده و با موادی مانند قهوه آسیابشده یا خاک گلدان مخلوط کنید تا غیرقابل شناسایی و مصرف شوند.
وی ادامه داد: مایعات را در کیسهزیپلاک همراه با دانه قهوه یا دستمال کاغذی بریزید تا جذب شوند و مخلوط نهایی را در کیسه زباله دربسته قرار دهید تا از دسترس کودکان و حیوانات دور بماند.
دکتر ملاشاهی توصیه کرد: داروهای اضافی قبل از تاریخ انقضا به مراکز خیریه پزشکی معتبر (در صورت پذیرش) اهدا شوند.
وی در پایان با تاکید بر مسئولیت اجتماعی شهروندان گفت: دفع مسئولانه آنتیبیوتیکها یک وظیفه شهروندی است، با تحویل آنها به مراکز مجاز، هم از سلامت خانواده خود محافظت میکنید و هم گامی بلند برای حفظ محیط زیست و نسلهای آینده برمیدارید .
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان
comment