اگر کارخانه تولید بیماری را تعطیل نکنیم موج های بعدی هم در انتظارماست

اگر کارخانه تولید بیماری را تعطیل نکنیم موج های بعدی هم در انتظارماست
دکتر سید محمد هاشمی شهری با بیان اینکه هر چند روند بیماری در سیستان و بلوچستان به صورت کلی در حال کاهش است اما عدم رعایت کافی شیوه نامه های بهداشتی در کل استان و عدم بهبود وضعیت در شهرستان های جنوبی مهمترین تهدید در روزها و هفته های آتی است گفت: برای بهبود این وضعیت چاره ای جز رعایت شیوه نامه های بهداشتی نداریم و این دستورالعمل ها برای شهروندان و مسئولان کاملا روشن و شفاف است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در ستاد استانی مدیریت و مقابله با کرونا در سیستان و بلوچستان ادامه داد: روند واکسیناسیون، بیماریابی، تشخیص و درمان بیماران در نظام بهداشت و درمان در حال اجراست و لازم است تا نظارت بر اجرای شیوه نامه های ابلاغی با محوریت فرمانداران محترم تشدید شود
وی با بیان اینکه احیا طرح خانه و محله محور شهید حاج قاسم سلیمانی نیاز اصلی ما برای مدیریت موج اخیر بیماری در کشور است گفت: فعالیت های مراقبتی، نظارتی و حمایتی طرح شهید حاج قاسم سلیمانی مبنای کاملا علمی دارد و در اوج اجرای این طرح، عملا کارایی این طرح در کاهش موارد ابتلا به کرونا به اثبات رسید
دکتر سید محمد هاشمی شهری ادامه داد: شناسایی میدانی بیماران بدون علامت و پی گیری تماس های نزدیک موارد مثبت مهمترین محور فعالیت های مراقبتی در طرح شهید سلیمانی بود که با مشارکت دانشگاه های علوم پزشکی و سپاه پاسداران اجرا می شد.
وی افزود: در زمان اجرای این طرح، متوسط شناسایی اطرافیان فرد بیمار در استان ما به ۱.۴ نفر بیشتر از متوسط کشوری رسید.
به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان احیا و تشدید این طرح مجددا در دستور کار وزارت بهداشت و سپاه پاسداران قرار گرفته و نسخه جدید این طرح را با قدرت و با کمک همه نهادهای مرتبط ادامه می دهیم
پیشگیری و انجام واکسیناسیون کرونا در حال حاضر بهترین راه حل برای کنترل همه گیری کرونا
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در جلسه ستاد استانی مقابله با بیماری کرونا با بیان اینکه بهترین راه حل تزریق واکسیناسیون و رعایت پروتکل های بهداشتی است گفت: با شروع واکسیناسیون نسبت موارد فوت به مبتلایان کاهش چشمگیری داشته است، متاسفانه درصد رعایت پروتکل های بهداشتی در هر پیک نسبت به پیک گذشته کاهش داشته که این موضوع نگران کننده است
دکتر سید مهدی طباطبایی ادامه داد: یکی از مشکلات و نگرانی هایی که در سطح بین الملل وجود دارد جهش هایی است که در ویروس کرونا اتفاق افتاده و باعث شده تا این بیماری برای هر سن و سال خطرناک تر از گذشته شود.
وی افزود: امیدواریم با تشدید طرح بیماریابی شهید سلیمانی و همکاری تمامی سازمان ها و ارگان ها بتوانیم نتیجه مطلوب تری نسبت به گذشته بدست آوریم
خطاب سخنان اخیر مقام معظم رهبری هم مسئولین و هم مردم بودند
فرمانده سپاه سلمان سیستان و بلوچستان نیز در جلسه ستاد استانی مدیریت و مقابله با بیماری کرونا گفت: یکی از تاکیدات اخیر مقام معظم رهبری استفاده از ظرفیت های بهداشتی،درمانی و سایر ظرفیت های نیروهای مسلح در مدیریت بیماری کرونا است
سردار احمد شفاهی، ادامه داد: اینبار هم آماده آیم تا در محورهای مراقبتی، حمایتی و نظارتی طرح شهید حاج قاسم سلیمانی در کنار دانشگاه های علوم پزشکی استان باشیم
وی افزود: در دوره قبلی اجرای این طرح ۵۵۰۰ بیمار بعد از شناسایی توسط همکاران بسیجی ما به دانشگاه های علوم پزشکی استان معرفی وخدمات درمانی دریافت کردند، در دو ماه گذشته ۲۸ هزار بسته معیشتی در قالب کمک های مومنانه توسط مجموعه سپاه و بسیج در استان توزیع شده و ۱۴۰ هزار وعده غذای گرم نیز تهیه شده است
فرمانده سپاه سلمان سیستان و بلوچستان ادامه داد: در دوره جدید،تشکیل قرارگاه استانی طرح شهید حاج قاسم سلیمانی با محوریت استانداری و عضویت شخص فرماندار ضرورت دارد، تحلیل علمی و آسیب شناسی گام های قبلی طرح شهید سلیمانی و تقویت فعالیت های آموزشی و فرهنگ سازی از دیگر اقداماتی است که باید انجام شود
بیماری کرونا مسئله اول و فوری کشور است
نگذارید مجالس حسینی موجب شیوع بیماری و مایه طعنه مخالفان و دشمنان شود
دادیار حقوق عامه دادستانی مرکز سیستان و بلوچستان نیز گفت: سخنان شفاف مقام معظم رهبری به مثابه دستور صریح به تمامی متولیان هیات مذهبی و نهادها و سازمان های مجری و ناظر فعالیت های تبلیغی است و نباید اجرای این اوامر را منوط به دریافت بخشنامه و دستورالعمل نمائیم.
دکتر ابوالفضل احمدزاده ادامه داد: دستگاه قضائی نیز نهی صریح معظم له را نصب العین قرار داده و اگر کسانی موجبات شیوع این بیماری و آسیب به سلامت عمومی را فراهم کنند، بر اساس تکلیف شرعی و قانونی خود ورود خواهیم کرد و با متخلفان برخور می کنیم.
عزاداران حسینی امسال برای برگزای مراسم تاسوعا و عاشورا به زادگاهشان سفر نکنند
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با بیان اینکه عشق و ارادات هم استان های عزیز به ساحت ابا عبدالله (ع) مثال زدنی است گفت: همه ساله تعداد کثیری از این عزیزان برای شرکت در مراسم عزاداری ایام محرم، بخصوص روزهای تاسوعا و عاشورا به زادگاه خود در شهرستان های شمالی استان و یا خراسان جنوبی عزیمت می کنند.
دکتر سید محمد هاشمی شهری ادامه داد: با توجه به احتمال بالای انتقال ویروس در جابجائی های گسترده جمعیتی و با توجه به اینکه در زمان مسافرت امکان رعایت دقیق شیوه نامه های بهداشتی وجود ندارد از هم استانی های عزیز می خواهیم تا امسال به زادگاهشان عزیمت نکنند و ترجیحا به صورت مجازی در مراسم وعظ و عزاداری شرکت کنند.
وی ادامه داد: امسال هم مجبوریم تا مانند سال قبل عزاداری حسینی را با رعایت سختگیرانه شیوه نامه های بهداشتی برگزار کنیم و این خود به مثابه یک امتحان الهی است تا میزان پایبندی خود به یکی از مهمترین پیام های مکتب عاشورا یعنی حق الناس را به نمایش بگذاریم
شرایط کرونا در کشور و جهان مطلوب نیست
ما هم از این شرایط بی تاثیر و مصون نیستیم و همچنان در معرض خطر قرار داریم
استاندار سیستان و بلوچستان در جلسه ستاد استانی مدیریت و مقابله با کرونا با بیان اینکه موج بیماری کرونا که بعد از انتخابات و عید قربان در سیستان و بلوچستان به وجود آمد متاسفانه هنوز به طور کامل فروکش نکرده است گفت: از ابتدای شروع همه گیری کرونا درصد مبتلایان در محدوده تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ۵۹ درصد، در محدوده تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر۳۰ درصد و در محدوده تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زابل ۱۱ درصد بوده است.
مهندس احمدعلی موهبتی ادامه داد: در مرداد ماه سالجاری با افزایش تعداد موارد مبتلا در شهرسان های جنوبی درصد مبتلایان زاهدان به ۳۹ درصد، ایرانشهر به ۴۹ درصد و ۱۱ درصد زابل به ۱۲ رسیده است.
وی افزود: این واقعیت نشان دهنده ضرورت اجرای دقیق شیوه نامه ای بهداشتی از سوی مردم و احیاء طرح حاج قاسم سلیمانی توسط مسئولین است.
تعطیلی ادارات به معنای دورهمی، میهمانی و مسافرت کارکنان نیست
استاندار سیستان و بلوچستان در جلسه ستاد استانی مدیریت و مقابله با کرونا با تاکید بر این است که همه عزاداریها با رعایت پروتکلهای بهداشتی مدّ نظر و تعریف شده باشد تا شاهد اوج مجدد همه گیری نباشیم گفت: تجربه ما نشان داده است که اگر کاهش ساعت کاری و تعطیلی ادارات و سازمان ها با همکاری و مساعدت مسئولانه کارکنان این ادارات همراه نباشد منجر به شیوع بیشتر بیماری می شود چون خیلی از این افراد که در محل کارشان مجبور به استفاده از ماسک و رعایت شیوه نامه ها بهداشتی هستند، در زمان تعطیلی در دورهمی های خانوادگی این شیوه نامه ها را رعایت نمی کنند و گرفتار بیماری می شوند و در تعطیلات پیش رو هم نظارت جدی بر رفت و آمد میان شهرها صورت می گیرد.
تاثیر عدم رعایت شیوه نامه های بهداشتی در عید قربان را الان مشاهده می کنیم
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر در جلسه ستاد استانی مدیریت و مقابله با کرونا گفت: در ماه گذشته در شهرستان های جنوبی استان و منطقه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر به صورت فزاینده شاهد افزایش تعداد موارد مثبت و بعد از آن تعداد موارد بستری ناشی از کرونا بوده ایم
دکتر کامران کردی، ادامه داد: هر چند تعداد موارد فوت در منطقه تحت پوشش این دانشگاه افزایش شدیدی نداشته اما به دلیل کاهش موارد فوت در سایر شهرستان ها، سهم مرگ و میر جنوب استان از کل موارد فوت ناشی از کرونا در استان افزایش یافته است.
وی افزود: بیشترین تعداد مبتلایان و موارد بستری را در شهرستان ایرانشهر داریم و وضعیت چابهار هم بعد از کاهش موقتی که اتفاق افتاد، مجددا رو به افزایش است.
به گفته دکتر کردی تاثیر واقعی عدم رعایت شیوه نامه های بهداشتی در عید سعید قربان را الان مشاهده می کنیم و با توجه به اینکه شیوه نامه های بهداشتی به شکل قابل قبولی رعایت نمی شود تکثیر ویروس به شکل تصاعدی تا ماه ها ادامه پیدا می کند.
وی با بیان اینکه واکسیناسیون کرونا هم با تمام توان در حال انجام است و تا کنون 160 هزار دز واکسن در این دانشگاه تزریق شده است گفت: با وجود اطلاع رسانی گسترده و استفاده از ظرفیت علما دینی و معتمدین انتظار داریم تا میزان استقبال مردم بیشتر باشد.
روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان






comment