امکان تعیین نوع ماهی بکار رفته در کنسروهای ماهی با راه اندازی بخش آنالیز (PCR) در معاونت غذا وداروی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
با راه اندازی بخش آنالیز (PCR) در معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان امکان تعیین نوع ماهی بکار رفته در کنسروهای ماهی فراهم شد.

خبــــــــــــــــر
امکان تعیین نوع ماهی بکار رفته در کنسروهای ماهی با راه اندازی بخش آنالیز (PCR) در معاونت غذا وداروی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
با راه اندازی بخش آنالیز (PCR) در معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان امکان تعیین نوع ماهی بکار رفته در کنسروهای ماهی فراهم شد.
به گزارش روابط عمومی- دکتر فرزانه فرجیان معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با بیان این مطلب گفت: استان سیستان و بلوچستان با داشتن 29 کارخانه تولید کنسرو ماهی در چابهار و کنارک تامین کننده بیش از 70 درصد و قطب تن ماهی کشور محسوب میشود.
وی با بیان اینکه تن ماهی، نام یک نوع ماهی نیست بلکه نام گروهی وسیع از ماهیهاست؛ افزود: در ایران از ۴ نوع ماهی تن، شامل «گیدِر»، «زرده»، «اَسبَک» و «هَوور» که به ترتیب گرانتر، خوشمزهتر و مغذیترند استفاده میشود.
وی گفت: از آنجائیکه صادرات فرآوردههای دریایی از جمله صنایع پررونق و سودآور جهان است لذا در این زمینه استفاده از انواع مرغوب ماهی تن و برچسب گذاری صحیح اهمیت ویژه ای دارد.
دکتر فرزانه فرجیان ادامه داد: روشهای رایج بر پایه جداسازی پروتئین ها و تکنیکهای برپایه الکتروفورز مانند ELISA و HPLC در بسیاری موارد قابل قبول هستند ولی نقاط ضعفی، منجمله از بین رفتن پروتئینها پس از مرگ جاندار یا درطی پروسههای حرارتی است که بررسی نوع ماهی با این روش ها را غیرممکن می سازد.
وی با بیان اینکه روش تشخیص بر پایه DNA، روش جایگزین مناسب، با قدرت تحلیل بالاتری است. اضافه کرد: این روش که در آزمایشگاه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان راه اندازی شده است مشکلات روش های ذکر شده را ندارد و DNA در طی پروسههای حرارتی و کنسرو سازی، به دلیل مقاومت بالا، تخریب نمیشود.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: DNA در تمامی سلول ها یافت شده و این روش قابلیت ارزیابی بالاتری نسبت به پروتئین دارد.
وی افزود: با راه اندازی بخش آنالیز (PCR) امیدواریم آزمایشگاه کنترل مواد غذایی زاهدان بتواند در جهت بهبود روز افزون کیفیت فرآوردههای دریایی قطب کنسرو ماهی کشور، نقش بسزائی ایفا کند.
روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان
تهیه: محمدرضا یاوری/ تنظیم: مهدیه کیخوایی
comment