افزایش 60 درصدی میزان مراجعین خارجی غیر تصادفی به بیمارستان رازی سراوان
از ابتدای سال 1398 بیش از یک هزار و 400 نفر از بیماران خارجی غیر تصادفی در بیمارستان رازی سراوان خدمات تخصصی درمانی را دریافت کرده اند.

افزایش 60 درصدی میزان مراجعین خارجی غیر تصادفی به بیمارستان رازی سراوان
از ابتدای سال 1398 بیش از یک هزار و 400 نفر از بیماران خارجی غیر تصادفی در بیمارستان رازی سراوان خدمات تخصصی درمانی را دریافت کرده اند.
سرپرست شبکه بهداشت ودرمان سراوان با اعلام این مطلب که این افراد عموما از اتباع 2 کشور پاکستان و افغانستان بوده اند گفت: این رقم نسبت به سال 1397 به میزان 60 درصد افزایش داشته است است.
دکتر محمد قره بیگلو در حاشیه کمیته سلامت و امنیت غذایی که در فرمانداری سراوان برگزار گردید اظهار داشت: اگرچه این افراد خدمات تخصصی را در بیمارستان و کلینیک رازی این شهرستان دریافت نموده اند امّا این خدمات را نمی توان در قالب خدمات گردشگری سلامت تعریف کرد چون این افراد که بصورت قانونی و غیر قانونی از طریق مرزهای سراوان وارد این شهرستان شده اند عموما فاقد توان مالی برای پرداخت کامل هزینه های درمان هستند.
وی افزود: این خدمات صرفا در قالب وظائف انسانی نظام سلامت در برابر جامعه بشری ارائه می شود و از نظر اقتصاد سلامت برای این بیمارستان ثمر بخش نیست. دکتر قره بگلو با بیان این مطلب که این خدمات علاوه بر خدماتی است که به صورت مستمر به مصدومان حوادث جاده ای و قربانیان قاچاق انسان ارائه می شود گفت: این افراد بعضا به دلیل شدت مشکلات مالی حتی توان پرداخت تعرفه خدمات ارائه شده را ندارند.
سرپرست شبکه بهداشت ودرمان سراوان در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این نکته که همکاران ما قبل از شیوع کورونای جدید در کشور چین در پست های مراقبت مرزی و مرزهای رسمی تمامی مراقبت های سندرومیک بیماریها را اجرایی می کردند گفت: با آغاز این همه گیری جهانی حساسیت در خصوص مراقبت های صورت گرفته به شدت افزایش یافته است. وی خاطر نشان کرد ورود و خروج اتباع بیگانه بصورت غیر رسمی و بعضا ترددهای هم استانی های ما از مبادی غیر رسمی مورد نگرانی حوزه سلامت و از معضلاتی است که باید نسبت به آن چاره اندیشی شود. به گفته دکتر قره بگلو نظام بهداشت و درمان استان و دانشگاه علوم پزشکی زاهدا باطراحی یک نقشه عملیاتی نقاط پر خطر را شناسایی و اقدامات وپیش بینی های لازم انجام شده است.
مهندس علیرضا شهرکی فرماندار سراوان نیز در این جلسه بر تعامل همه ادارات و سازمانهای شهرستان و مشارکت آنان در برنامه های سلامت تاکید کرد
شایان ذکر است: کمیته سلامت و امنیت عذایی سراوان با حضور فرماندار شهرستان و جمعی از مسئولین ادارات تشکیل شد و در ین جلسه که به ریاست فرماندار برگزار شد مواردی از قبیل کورونا ویروس و خدمات به مراجعین خارجی و اتلاف سگ های ولگرد مورد بحث و بررسی قرار گرفت و تصمیمات لازم در سطح شهرستان اتخاذ گردید.
روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان
ابوالفضل امتحانی
comment