اجرای موفق طرح کشوری درج نشانگر رنگی بر روی محصولات تولیدی منطقه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
مدیر نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان از اجرای موفق طرح کشوری درج نشانگر رنگی بر روی فرآورده های خوراکی و آشامیدنی تولیدی در منطقه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان خبر داد.

Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA
خبــــر
اجرای موفق طرح کشوری درج نشانگر رنگی بر روی محصولات تولیدی منطقه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
مدیر نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان از اجرای موفق طرح کشوری درج نشانگر رنگی بر روی فرآورده های خوراکی و آشامیدنی تولیدی در منطقه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان خبر داد.
به گزارش روابط عمومی- دکتر مریم بیگمی مدیر نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: فرآورده های خوراکی و آشامیدنی که در منطقه جغرافیایی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان تولید می شوند، مجموعاً 118 محصول می باشند که از این تعداد، مطابق دستورالعمل کشوری 84 محصول مشمول درج نشانگر رنگی می شدند که هم اکنون تمامی این محصولات واجد نشانگر رنگی هستند.
دکتر بیگمی با تاکید بر اینکه نشانگر رنگی جزیی از برچسب محصول و نصب آن بصورت برچسب جداگانه ممنوع است، تصریح داشت: واحدهای تولیدی مواد غذایی و آشامیدنی ملزم هستند نشانگر رنگی را بر روی برچسب محصول و در بزرگترین سطح قابل مشاهده آن، طراحی و چاپ کنند و واحدهای تولیدی اجازه توزیع فرآورده مشمولی که فاقد نشانگر رنگی باشد، را ندارند.
مدیر نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان درخصوص اقلام وارداتی نیز گفت: مطابق دستورالعمل ابلاغی، تمامی فرآورده های خوراکی و آشامیدنی مشمول که از سازمان غذا و دارو مجوز واردات دریافت کرده اند، ملزم به درج نشانگر رنگی هستند.
وی درخصوص استثنائات این طرح نیز گفت: درج نشانگر رنگی بر روی فرآورده هایی مانند شکر، قند، نمک،آب، روغن و فرآورده های فله ای که در صنعت و یا صنف دیگری بعنوان ماده اولیه کاربرد دارند، ممنوع است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان درخصوص کاربردهای نشانگر رنگی نیز گفت: در این نشانگر تلاش شده است تا با استفاده از رنگ های قرمز، نارنجی و سبز و درج میزان قند، نمک و اسیدهای چرب غیراشباع در یک حجم مشخص و قابل فهم از محصول، به مصرف کننده در انتخاب سریع وآگاهانه ماده غذایی کمک شود مثلا فردی که مبتلا به دیابت است و یا فشار خون بالا دارد، فرآورده هایی که شاخص قند و یا نمک آنها بالاست و در محدوده رنگ قرمز قرار دارند، را از انتخاب های خود حذف کرده و سعی می کند بیشتر محصولات غذایی که شاخص قند و نمک آنها در محدوده سبز رنگ قرار دارد، را مصرف کند.
به گفته دکتر بیگمی، رنگ بندی چراغ راهنمای تغذیه ای یکی از مزیت های اصلی آن است به نحوی که مصرف کننده تنها با یک نگاه به رنگ شاخص های تغذیه ای و با درنظر داشتن شرایط جسمی خود، می تواند بلافاصله درباره انتخاب یا عدم انتخاب آن محصول تصمیم گیری کند.
روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان
تهیه: محمدرضا یاوری/ تنظیم: مهدیه کیخوایی
comment