محققان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان دریافتند؛
وجود امکان تشخیص ابتلاء فرد به اسکیزوفرنی با بررسی ژن ها
محققان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان دریافتند؛ امکان ابتلاء فرد به بیماری روانی اسکیزوفرنی، با بررسی برخی ژن ها وجود دارد.

به گزارش روابط عمومی- دکتر رامین سراوانی محقق و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در اینباره گفت: در افراد مستعد ابتلا به اسکیزوفرنی که یک بیماری حاد روان است، برخی ژن ها به صورت چند شکلی ظاهر می شوند و این امر نشاندهنده احتمال بالای ابتلاء فرد به اسکیزوفرنی، در آینده است.
وی افزود: بررسی آمار مرگ بیماران اسکیزوفرنی نشان میدهد که آنها معمولا ۱۵ تا ۲۰ سال کمتر از دیگران زندگی میکنند چون عوامل زیادی روی طول عمرشان تاثیر میگذارد.
وی با اشاره به اینکه شیزوفرنی یک بیماری نسبتا شایع است و افراد مبتلا به این بیماری به درمان مادامالعمر نیاز دارند. ادامه داد: اسکیزوفرنی یا شیزوفرنی یک بیماری روانی جدی است که بر نحوه تفکر، احساس و رفتار افراد تاثیر میگذارد. این بیماری ممکن است به توهم، هذیان و تفکر یا رفتار آشفته منجر شود. به عبارت دیگر، افراد مبتلا به شیزوفرنی ممکن است ارتباط خود را با واقعیت از دست بدهند که این امر میتواند زندگی روزمره را بسیار سخت کند.
دکتر سراوانی تصریح کرد: اگرچه علت این بیماری شناخته نشده است، اما به نظر میرسد که عواملی مانند سابقه خانوادگی شیزوفرنی، تجربیات زندگی (زندگی در فقر، استرس یا خطر)، بعضی از مشکلات مرتبط با بارداری و زایمان (عدم تغذیه کافی قبل یا بعد از تولد، وزن کم هنگام تولد یا قرار گرفتن در معرض سموم و ویروسها قبل از تولد) ، مصرف داروهای تغییردهنده ذهن یا روانگردان در دوران نوجوانی یا جوانی می تواند خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهد.
این محقق گفت: در صورت حمایت مالی، امکان بررسی استعداد ابتلاء به این بیماری در قومیت های بومی سیستان و بلوچستان وجود دارد و پس از آن می توان چند شکلی های ژن مطالعه حاضر در جمعیت های دیگر با قومیت های متفاوت و استعداد ابتلا به بیماری اسکیزوفرنی را بررسی کرد.
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان
کاری از واحد ترجمان دانش