تاکید دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بر اجرای طرح پزشک خانواده؛ گامی اساسی برای عدالت در سلامت
رییس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اجرای طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع در شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت یکی از اولویتهای مهم سال جاری است.

به گزارش روابط عمومی_ دکتر محمد حسن محمدی، رییس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت هفته سلامت برگزار شد، با اشاره به اهمیت این هفته در افزایش آگاهی عمومی و معرفی خدمات حوزه سلامت، اظهار داشت: یکی از برنامههای مهمی که در سال جاری با تأکید رئیسجمهور و وزارت بهداشت در دستور کار قرار گرفته، اجرای طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع در شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت است.
وی افزود: این طرح به دنبال ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به صورت پیوسته و یکپارچه است و موجب کاهش هزینهها، ارتقاء سلامت عمومی، و بهبود کیفیت مراقبتها خواهد شد، انتظار میرود با اجرای موفق این طرح، دسترسی مردم به خدمات درمانی در نقاط کمبرخوردار به شکل محسوسی بهبود یابد.
دکتر محمدی در پاسخ به پرسشی درباره کاهش سفرهای درمانی به شهرهای دیگر گفت: اقدامات مؤثری در حال اجراست. بیمارستان علیابنابیطالب زاهدان، به عنوان بزرگترین بیمارستان استان، از امکانات پیشرفتهای برخوردار است و با بهرهبرداری از پروژههای جدید، بسیاری از نیازهای درمانی استان در همین مرکز پاسخ داده خواهد شد.
وی ادامه داد: از جمله این پروژهها، راهاندازی بخش ICU با ۲۰ تخت مجهز به پیشرفتهترین تجهیزات است که تا دو ماه آینده به بهرهبرداری میرسد، همچنین راهاندازی بخش پتاسکن، مرکز یددرمانی، بخش دیالیز با کمک خیرین، توسعه بلوک زایمانی، مرکز ناباروری و ساخت پانسیون پزشکان برای ارتقاء ماندگاری کادر درمان در دست اقدام است.
وی با اشاره به راهاندازی دانشکده پرستاری در سراوان گفت: تلاش داریم تا مهرماه پذیرش دانشجو در این دانشکده انجام شود
وی گفت: بیمارستان سیب و سوران نیز آماده بهرهبرداری است، اما به دلیل کمبود نیروی انسانی، در حال برنامهریزی برای جذب نیرو با تسهیلات ویژه هستیم.
وی درباره بیمارستان خاتمالانبیاء زاهدان نیز گفت: این مرکز درمانی به عنوان بیمارستان تروما خدمات بسیار خوبی ارائه میدهد و بخش اورژانس آن نیز در حال توسعه است.
دکتر خداداد شیخزاده، معاون بهداشت دانشگاه، با اشاره به تاریخچه تأسیس سازمان جهانی بهداشت و بیانیه آلماآتا گفت: در ایران، با اجرای نظام شبکه و طرح تحول سلامت، زیرساختهای گستردهای در مراقبتهای بهداشتی ایجاد شده و اکنون اجرای طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع در مناطق شهری و روستایی آغاز شده است.
وی افزود: در حوزه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، ۵۸ مرکز خدمات شهری، ۱۱ مرکز شهری-روستایی، ۸۲ پایگاه سلامت، ۳۰۹ خانه بهداشت و ۵۷ مرکز جامع سلامت در حال ارائه خدمات به بیش از ۱میلیون ۶۰۰ نفر از جمعیت استان هستند.
دکتر شیخزاده با اشاره به اهمیت مراقبت از مادران باردار در هفته سلامت گفت: در ۱۷ منطقه روستایی ودمناطق کم برخوردار تسهیلات زایمانی ایجاد شده تا زنان باردار در محیطی ایمن و بهداشتی زایمان کنند
وی افزود: خدمات مراقبتی و غربالگری نیز بهصورت رایگان در مراکز بهداشتی ابه مادران باردار ارائه میشود و در صورت نیاز به بررسیهای تخصصی ژنتیک، مادران به مراکز تخصصی ارجاع داده میشوند.
دکتر نویدیان معاون توسعه مدیریت منابع دانشگاه، از پروژههای عمرانی در حال اجرا از جمله احداث اورژانس جدید و توسعه فضای سبز بیمارستان خاتمالانبیاء برای رفاه بیشتر بیماران خبر داد.
دکتر عباسی، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه نیز گفت: دانشجویان افسران نظام سلامت آینده هستند و برنامههایی در حوزه تقویت هویت حرفهای، ازدواج دانشجویی، تغذیه سالم و سلامت روان در دانشگاه دنبال میشود.
وی افزود: بیش از ۵۰ دانشجوی خارجی در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند که با وجود گزینههای دیگر، زاهدان را برای ادامه تحصیل انتخاب کردهاند.
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان