• 1404/01/07 - 10:51
  • - تعداد بازدید: 10
  • - تعداد بازدیدکنندگان: 9
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

علیرغم اینکه سل قابل پیشگیری و درمان است، اما همچنان یکی از کشنده ترین بیماری های عفونی محسوب می‌شود

سل سالانه جان 1.6 میلیون نفر را می گیرد، با نزدیک به 11 میلیون نفر مبتلا به سل در سال 2021، این بیماری همچنان ثابت می کند که یک تهدید بزرگ در سطح جهان است.

به گزارش روابط عمومی ـ مهندس سید محمود فاطمی معاون فنی مرکز بهداشت گفت: در روز جهانی سل، بار دیگر بر تعهد خود برای مقابله با این بیماری تأکید می‌کنیم. سل همچنان یکی از تهدیدهای جهانی جدی برای سلامت عمومی است، اما تجربه نشان داده است که با تعهد قوی، سرمایه‌گذاری کافی، و اقدامات مؤثر و هدفمند می‌توان آن را کنترل و حذف کرد.

وی افزود: بروز سل در ایران  تا کنون روند نزولی داشته است؛ از 142 مورد در یکصد هزار نفر جمعیت در سال 1343 به 10.61 در یکصد هزار نفر جمعیت در سال 1397 – بیش از 13 برابر کاهش داشته است، درمیان استانها سیستان و بلوچستان و گلستان بیشترین میزانهای بروز و شیوع را در کشور دارا هستند.

مهندس فاطمی افزود: در سال 1403 میزان بروز موارد جدید انواع سل در دانشگاه زاهدان 17 نفر در هر صد هزار نفر بوده که بیشتر از 50 درصد موارد را بیماران دارای سل ریوی اسمیر مثبت تشکیل می دهند و در بین مبتلایان به سل بالغ بر 33% را اتباع غیر ایرانی تشکیل میدهند.

وی ادامه داد: همسایگی استان  ما دو کشور افغانستان و پاکستان که در زمره 22 کشور پر خطر دنیا هستند (با بحران های چند ساله اخیر آن) ضرورت توجه بیش از پیش ما را به این بیماری متذکر می کند. تشخیص و درمان به موقع بیماری سل فعال و عفونت سل نهفته گام های حیاتی برای از بین بردن سل است.

وی یادآور شد: سل از طریق هوا از فردی به فرد دیگر منتقل می شود. هنگامی که فرد مبتلا به بیماری سل ریه یا گلو؛ سرفه، عطسه، صحبت یا آواز می خواند، باکتری سل وارد هوا می شود. افراد نزدیک ممکن است این باکتری را تنفس کرده و آلوده شوند.
هر فرد دارای علامت با سابقه سرفه بیش از دو هفته ، تعریق شبانه، کاهش وزن و... باید جهت بررسی بیشتر به نزدیکترین مرکز ارائه دهنده خدمت مراجعه کند.

معاون فنی مرکز بهداشت استان ادامه داد: برای سرمایه گذاری ملی و مشارکت عمومی کافیست این 4 نکته مهم را مردم درباره این بیماری بدانند: هنوز بیماری سل در همه استان‌های کشور ما وجود دارد و یک مشکل و اولویت بهداشتی محسوب می‌شود، این بیماری برخلاف تصور دیرینه مردم، چندین دهه است که به یک بیماری کاملا قابل درمان تبدیل شده است، از آنجایی که شاه‌علامت ابتلا به سل ریوی، داشتن سرفه طول کشیده بیش از ۲ هفته است، در صورت داشتن این علامت، باید به سل هم فکر شود.
وی گفت: تشخیص و درمان سل در مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه ها و خانه های بهداشت رایگان است.

  • گروه خبر : News,دبیرخانه ستاد نوروزی
  • کد خبر : 52190
Keywords
نرگس صابر ملاشاهی
خبرنگار

نرگس صابر ملاشاهی

Pictures

Comments

0

comment

Template settings
سیستم تیکتینگ
online chat

سامانه ی گفتگوی آنلاین نیافام