لزوم حضور حداکثری گروه های خیریه و سمن ها در ارتقاء سلامت مردم
توسعه، بهبود و ارتقاء سلامت جامعه به تنهایی میسر نمی شود، باید با مشارکت مردم و حضور حداکثری گروه های خیریه، سمن ها و انجمن ها، خدمات سلامت را ارتقاء دهیم.
.jpeg)
به گزارش روابط عمومی- دکتر محمد حسن محمدی، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در همایش استانی خیرین سلامت گفت: با توجه به شرایط استان در حوزه سلامت، دولت به تنهایی نمی تواند زمینه ارتقاء سلامت مردم را مهیا کند، باید با استفاده از تمام ظرفیت های مردمی و فرصت حضور خیرین و سازمان های مردم نهاد را در نظام سلامت ایجاد کنیم.
وی با تاکید بر ترویج مشارکت اجتماعی گفت: نقش سازمان های مردم نهاد فقط در قالب کمک های مالی نیست، بلکه در سایر برنامه های سلامت مانند فعالیت های آموزشی، اطلاع رسانی، فعالیت های حمایتی و تسهیل گری، اجرای برنامه های خود مراقبتی و خدمات پیشگیری و تامین ملزومات و تجهیزات پزشکی نیز مشارکت دارند.
دکتر محمدی افزود: خوشبختانه در حال حاضر برخی از سمن ها مانند گروه خیریه هاسب با اتخاذ روش های نوآورانه، فعالیت های حمایتی در حد کلان و در قامت یک مطالبه گر در کنار نظام سلامت هستند.
وی گفت: خوشبختانه یک تیم خیریه و پزشک نیکوکار ایرانی مقیم بلژیک، به همرا برخی از جراحان کشور در درمان جراحی بیماران مبتلا به شکاف کام و لب کودکان اقدامات خوبی را در استان انجام داده اند.
مهندس احمد بامری، مدیر سازمان های مردم نهاد و خیرین سلامت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز در این نشست گفت: ارتقاء سلامت جامعه مستلزم مشارکت تمامی افراد جامعه و استفاده از ظرفیت خیرین، سمن ها و سازمان های مردم نهاد است و باید زمینه گسترش و تقویت گروه های خیریه و سازمان های مردم نهاد را در استان ایجاد کرد.
وی با بیان اینکه در استان سیستان و بلوچستان مشارکت اجتماعی تاریخ دیرینه ای دارد افزود: اگر به گذشته تاریخ استان نگاه کنیم، در منطقه سیستان فرهنگ اشر و مدد جهت لایروبی انهار صورت می گرفت و در منطقه بلوچستان نیز سنت میار جل برای دفاع از مظلوم و اختلافات بود که ظرفیت بالای مشارکت مردم در برنامه های اجتماعی بوده است.
وی افزود: ما باید به موضوع پیشگیری از بیماری ها و خود مراقتی نگاه ویژه ای داشته باشیم و از تمام ظرفیت های مردمی و سمن ها در جهت ارتقاء سلامت استفاده کنیم.
وی در ادامه با اشاره به اینکه بالاترین آمار تالاسمی کشور مربوط به استان سیستان بلوچستان است تصریح کرد: بیش از 3 هزار 400 نفر بیمار تالاسمی در استان وجود دارند و از این بیماری رنج می برند.
مهندس بامری افزود: دانشگاه های علوم پزشکی حدود ۳۰ درصد در سلامت مردم نقش دارند و۷۰ درصد سایر نهادها و دستگاه های اجرایی تاثیر گذار هستند.
دکتر شهرکی، مدیرکل بیمه سلامت استان با تاکید بر کاهش پرداخت از جیب بیمه شدگان، افزود : تاکنون حدود ۱۲۰ بیماری خاص و صعب العلاج تحت پوشش صندوق بیماران خاص وصعب العلاج قرار گرفته که بار بزرگی از هزینه های این بیماریها که برای خانواده ها به خصوص اقشار آسیب پذیر کمرشکن می باشد را از دوش آنان برداشته شده است.
گفتنی است: همایش استانی خیرین سلامت و سازمان های مردم نهاد در راستای ارتقای شاخص های سلامت با رویکرد حفاظت مالی و کاهش پرداخت از جیب بیماران برگزار شد.
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان