فرهنگسازی و مشارکت بینبخشی، محور اجرای سند ملی امنیت غذایی در استان سیستان و بلوچستان
با هدف تحقق اهداف سند ملی دانشبنیان امنیت غذا و تغذیه، کمیسیونی با تمرکز بر فرهنگسازی و همکاری بینبخشی در دانشگاه علوم پزشکی تشکیل شد.
_crop.jpeg)
به گزارش روابط عمومی -دکتر محمد حسن محمدی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در اولین کمسیون سلامت و امنیت غذایی استان سیستان و بلوچستان با تأکید بر اهمیت امنیت غذایی به عنوان یکی از ارکان سلامت عمومی گفت: فرهنگسازی در جامعه برای ارتقای سلامت غذایی ضروری است و باید با طراحی مداخلات هدفمند و اقدامات هماهنگ، به دغدغههای موجود در حوزه غذا و تغذیه پاسخ داد.
وی افزود:این کمیسیون با رویکردی چندبخشی، به دنبال تقویت هماهنگی میان نهادهای مرتبط و گسترش آگاهی عمومی برای بهبود وضعیت تغذیه و سلامت جامعه است.
دکتر محمدی گفت: مقوله امنیت غذایی و سلامت غذایی، مربوط به یک حوزه و نهاد نیست، بلکه باید تمامی دستگاه های اجرایی پای کار باشند تا بتوانیم در ارتقاء سلامت و امنیت غذایی گام برداریم.
دکتر شهاب الدین مشائی رئیس دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی و مسئول راه اندازی اندیشگاه سلامت دانشگاه نیز گفت: اولین جلسه کمیسیون سلامت و تغذیه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان با دستور کار تبیین ابعاد سند ملی دانشبنیان، تشریح ساختار اجرایی و معرفی دستگاههای مسئول و همکار در استان، تشکیل و آغاز به کار کرد.
وی با اشاره به نقش مصرف نان کامل در پیشگیری از بیماریها افزود: امنیت غذایی ابتدا در حیطه فراهمی و دسترسی نیازمند تغییر نگرش در حکمرانی و در حیطه ایمنی و کیفیت نیارمند تغییر راهبرد در نظارت وپایش برای ایجاد امکان ردیابی سوابق تولید از مزرعه تا عرضه و نهایتا درحیطه مصرف نیازمند تغییر در فرهنگ استفاده وسبک زندگیست وی جایگزینی نان سبوسدار به جای نان سفید را اقدامی لازم دانستند که موفقیت در آن نیازمند عزم جدی در مسئولان امر در حوزه تولید آرد ونان استان می باشد .
دکتر سرگزی، نماینده اداره دامپزشکی استان بر نقش مشارکت نهادهای مختلف در تضمین سلامت غذایی تاکید کرد و گفت: دامپزشکی با انجام واکسیناسیونهای لازم در جمعیت دامی استان و نظارتهای بهداشتی مستمر بر فرآوردههای خام دامی مانند گوشت قرمز، گوشت سفید، شیر و تخممرغ، در دو مرحله از مزرعه تا سفره، سلامت فرآیند تولید تا مصرف را پایش میکند.
شایان ذکر است : اولین جلسه کمسیون سلامت و امنیت غذایی استان سیستان و بلوچستان با حضور دستگاه های اجرایی مرتبط در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان برگزارشد.
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان