برنامه ریزی برای تولید فراورده های پزشکی از ضایعات زایمانی، قدمی در بهره گیری از سلول های بنیادی در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
سیستان و بلوچستان دارای بیشترین آمار زاد و ولد در سطح کشور است برهمین اساس برای تولید فراورده های پزشکی از ضایعات زایمانی و استفاده از سلول های بنیادی در پارک علم و فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان برنامه ریزی می کنیم.

به گزارش روابط عمومی- دکتر حبیب غزنوی رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در نشست با مدیرکل امور خیرین و مؤسسات خیریه وزارت بهداشت گفت: اگر چه زاد و ولد بالا امکان بهره گیری از ضایعات زایمانی و تولیدات مرتبط با سلولهای بنیادی را فراهم می کند اما اگر به این مساله، ازدواج های فامیلی و عدم انجام آزمایشات پیش از ازدواج را اضافه کنیم به علت وجود بیشترین تعداد بیماران تالاسمی در استان سیستان و بلوچستان به نسبت کشور پی می بریم.
وی افزود: خوشبختانه مراقبت های صحیح انجام شده توسط نظام سلامت از این بیماران، باعث شده تا آنها عمر طولانی را تجربه کنند اما حمایت های خیرین از این افراد همچنان لازم و ضروریست.
دکتر غزنوی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه بیمارستان کودکان حضرت علی اصغر علیه السلام زاهدان، مرجع بیماران خاص(هموفیلی، تالاسمی و ام اس و...) در سطح استان سیستان و بلوچستان است ادامه داد: اورژانس 115 در تمام ساعات شبانه روز امکان ارائه مشاوره پزشکی بخصوص به بیماران خاص سراسر استان را دارد تا خدای ناکرده دچار عوارض ناشی از عدم دسترسی به پزشک نشوند.
وی همچنین تصریح کرد: علیرغم پراکندگی استان سیستان و بلوچستان، خوشبختانه خدمات سلامت اولیه مانند مراکز بهداشتی درمانی و خانههای بهداشت به صورت گسترده در دسترس قرار دارد، اما جهت دسترسی ساکنین این مناطق به خدمات تخصصی و فوق تخصصی همچنان نیاز به مشارکت خیرین سلامت احساس می شود.
دکتر غزنوی همچنین در پاسخ به درخواست مسئولان انجمن های خیریه حاضر در جلسه در مورد تخصیص ثمن سرا، نسبت به همراهی این دانشگاه در این خصوص قول مساعد داد.
دکتر محمدجواد حیدری پور مدیرکل امور خیرین و مؤسسات خیریه سلامت وزارت بهداشت نیز گفت: تشکل ها و سازمان های مردم نهاد، سرمایههای اجتماعی حوزه سلامت هستند.
وی ادامه داد: تشکلها و سازمانهای مردم نهاد با مشارکت و همکاری مردم، نقش مهمی در تأمین سلامت جامعه بر عهده دارند.
مهندس حیدری پور افزود: در جریان بیماری کرونا همه جامعه شاهد مشارکت خیرین سلامت و سازمان های مردم نهاد در پیشبرد اهداف حوزه سلامت بودند
وی ادامه داد: خوشبختانه تاکنون سازمان های مردم نهاد و بنگاه های اقتصادی در حوزه سلامت خوش درخشیده اند.
مدیرکل امور خیرین و مؤسسات خیریه سلامت وزارت بهداشت گفت: نظام سلامت باید استان سیستان و بلوچستان را ویژه ببیند و راهکار منطقه ای برای حل معضلات و مشکلات آن در نظر بگیرد، زیرا نقطه اصلی فعالیت ما باتوجه به وجود انواع بیماری های واگیر و غیرواگیر سیستان و بلوچستان است.
وی تاکید کرد: ساخت خوابگاههای دانشجویی از اولویت های است که نیاز مشارکت خیرین سراسر کشور را دارد.
دکتر محمد هادی عباسی، معاون فرهنگی و امور دانشجویی دانشگاه نیز گفت: در حال حاضر بیش از 4 هزار و 300 دانشجو در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان مشغول تحصیل هستند که اغلب از سایر نقاط استان جهت تحصیل به زاهدان آمده اند و نیاز به خوابگاه دارند و یکی از مواردی که در این خصوص باید مورد توجه قرار گیرد، مشارکت خیرین حوزه سلامت در ساخت خوابگاه های دانشجویی است.
معاون فرهنگی و امور دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: ساخت خوابگاه های دانشجویی و فراهم ساختن محیط مناسب برای دانشجویان منجر به توجه بیشتر آنها به امر تحصیل خواهد بود.
وی گفت: دانشجویان آینده ساز نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و حوزه سلامت هستند و کمک کردن به آن ها سرمایه گذاری برای نظام سلامت است.
دکتر کیخا فرزانه مدیر سازمانهای مردم نهاد و خیرین سلامت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز گفت: بیشترین پروژه های خیرساز حوزه سلامت استان مربوط به شهرستان سیب و سوران است.
وی ادامه داد: در چند سال گذشته بیش از 30 پروژه با اعتبار بالغ بر 50 میلیارد تومان توسط خیرین سلامت در حوزه بهداشت و درمان سیب و سوران انجام شده و در حال انجام است.
وی افزود: از خدمات بی شائبه خیرین در راستای محرومیت زدایی و بهره مندی مردم از خدمات بهداشتی و درمانی تقدیر و قدردانی می کنم.
قابل به ذکر در پایان این نشست از تعدادی از خیرین سلامت و نمایندگان تشکل های مردم نهاد تقدیر و قدردانی شد.
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان