باروری در سیستان و بلوچستان بالاتر از میانگین کشوری است
نرخ باروری سیستان بلوچستان 3.57 فرزند به ازای هر زن است درحالی که میانگین کشوری نرخ باروری 1.6 فرزند به ازای هر زن است
.jpeg)
به گزارش روابط عمومی - دکتر مهدی زنگنه معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در همایش پیشگیری از ناباروری که در تالار فردوسی دانشگاه سیستان و بلوچستان برگزار شد گفت: باروری در سیستان و بلوچستان بالاتر از میانگین کشوری است.
وی ادامه داد: افزایش سن ازدواج، تک فرزندی، تاخیر در فرزندآوری، فاصله زمانی بین ازدواج و تولد فرزند اول(متوسط کشوری 3.5 سال)، فاصله بین فرزند اول و دوم (متوسط کشوری 5.5 سال) باعث تاخیر در تشخیص و درمان ناباروری می شود.
وی با بیان اینکه دو نوع باروری وجود دارد عنوان کرد: فردی که تاکنون موفق به بارداری نشده باشد، به ناباروری اولیه مبتلاست و ناباروری ثانویه زمانی است که فرد یکبار تجربه بارداری را داشته است اما بعد از آن دیگرباردار نشده است.
دکتر زنگنه افزود: قانون جوانی جمعیت در سال 1400 به تصویب رسیده است که مشتمل بر 73 ماده و 81 تبصره است و بر همین اساس دانشگاه های علوم پزشکی موظف هستند اقدامات لازم جهت برخورداری همه زوج هایی که علی رغم اقدام به بارداری به مدت یک سال یا بیشتر، صاحب فرزند نشده اند، از برنامه های معاینه، بیماریابی، تشخیص علت ناباروری و درمان آن تحت پوشش کامل بیمه های پایه، بدون محدودیت زمان و دفعات به تشخیص پزشک معالج اقدام کند.
دکتر مرضیه قاسمی متخصص درمان ناباروری نیز در همایش پیشگیری از ناباروری گفت: عوامل محیطی و سبک زندگی مانند سیگار کشیدن، مصرف الکل، چاقی، کاهش وزن زیاد و... بر باروری تأثیر میگذارند.
وی ادامه داد: ناباروری در حال تبدیل به یک مشکل جهانی است و سازمان WHO نرخ ناباروری را حدود 15 درصد عنوان کرده است.
مدیرگروه زنان و زایمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود: وقتی یک زوج جهت فرزندآوری اقدام می کنند و علیرغم تماس جنسی منظم در یکسال بارداری اتفاق نمی افتد، به این زوج نابارور اطلاق می شود، در خانم های با سن بالای 35 سال اگر پس از 6 ماه بارداری اتفاق نیفتد ناباروری محسوب می گردد.
وی ادامه داد: خوشبختانه ناباروری در حال حاضر قابل درمان است و متخصصین مراکز درمان ناباروری درمانهای خاص بر اساس عوامل مؤثر در ناباروری، طول مدت ناباروری، سن زن تجویز میکنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: ناباروری مردان نیز با روش های مختلفی از جمله درمان های دارویی و نیز گاهی جراحی درمان می شود و لازم است فرد به اورولوژیست مراجعه کند.
دکتر قاسمی افزود: مهمترین اقدام برای حفظ باروری، توجه به توصیه های بهداشتی و پیشگیری از ناباروری است در این راستا اگر شرایط فرزند آوری فراهم است اقدام زودتر به فرزند آوری در بسیاری از افراد سبب پیشگیری از ناباروری خواهد شد.
وی عنوان کرد: در حال حاضر با ایجاد فرصت فریز و نگهداری طولانی مدت تخمک و جنین این امکان برای افرادی که به هر دلیلی مایل به فرزندآوری نیستند فراهم شده تا در آینده بتوانند فرزندان خودشان را داشته باشند.
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان