افراد وسواسی در محیط های اجتماعی و شغلی دچار چالش می شوند
افرادی که درگیر وسواس های عملی یا روانی هستند در امور اجتماعی و شغلی خود نیز دچار مشکل می شوند.

به گزارش روابط عمومی_ دکتر نسیم حسامی راد متخصص اعصاب و روان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت:وسواس های عملی به صورت رفتارهای تکراری مانند شستن دست، رعایت نظم و ترتیب یا قرینگی، وارسی کردن و یا فعالیتهای ذهنی نظیر دعاکردن، شمردن و تکرار آهسته کلمات در سکوت است که فرد احساس می کند مجبور به اجرای آن ها در پاسخ به یک وسواس فکری می باشد.
وی افزود: از دیگر اختلال های وسواس فکری میتوان از انباشت گری، بد ریخت انگاری بدن، کندن موها یا پوست بدن نام برد.
به گفته حسامی راد، وسواس های فکری به صورت افکار، تمایلات یا تصورات مستمر و پایدار می باشد که مزاحم و ناخواسته بوده و در اکثر افراد موجب اضطراب یا ناراحتی های روانی می شود.
وی با اشاره به اینکه اختلال وسواسی یا جبری به وسواسهای فکری یا عملی و یا هر دو آنها گفته می شود تاکید کرد: اختلال در نوروترنسمیترها و مدارهای عصبی و استعداد ژنتیکی در بروز آن نقش دارندکه با اعمال یا فعالیت های ذهنی با هدف پیشگیری و کاهش اضطراب یا ناراحتی و جلوگیری از بعضی رویدادها صورت می پذیرد.
وی خاطرنشان کرد: با این وجود اعمال و فعالیتهای ذهنی، رابطه واقع گرایانه ای با آنچه که قرار بود خنثی یا جلوگیری شوند ندارند و به وضوح افراطی هستند.
وی گفت: معمولاً وسواس های فکری یا عملی موجب اختلال عملکرد اجتماعی یا شغلی می شوند و افراد مبتلا به این اختلال ممکن است به مشکل خود، آگاهی نداشته باشند.
این متخصص اعصاب و روان ادامه داد: در صورتیکه فرد درگیر وسواسهای فکری یا عملی شد به صورت روان درمانی یا مصرف دارو امکان بهبود وجود دارد و جای نگرانی وجود ندارد.
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان
comment