آغاز تولید آرد و نان کامل در کارخانه های آرد و نان شهرستان زاهدان؛
اعطای مجوز بهداشتی سه واحد تولیدی آرد و نان کامل در جشنواره نان کامل عطر سلامتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
برای نخستین بار در استان، سه واحد تولیدی در شهر زاهدان مجوز بهداشتی ساخت آرد و نان کامل را از معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زاهدان دریافت کردند.
_crop.jpeg)
به گزارش روابط عمومی – دکتر حبیب غزنوی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در مراسم آغاز بکار جشنواره نان کامل، عطر سلامتی گفت: فرهنگ سازی استفاده از نان کامل به دلیل وجود آنتی اکسیدان ها، فیبر، سبوس و ویتامین های گروه ب، از بیماری های دیابت، فشار خون بالا، بیماری های قلبی عروقی، و انواع سرطان ها پیشگیری می کند.
وی تصریح کرد: استفاده از نان کامل یک موضوع خاص نیست بلکه باید بعنوان یک برنامه ملی پیچیده در جهت پیشگیری از بیماری ها فرهنگ سازی کنیم و خوشبختانه در این استان به سنت ها پایبند هستند.
وی با تاکید بر فرهنگ سازی مصرف نان سبوسدار، افزود: اگر می خواهیم توسعه اقتصادی رخ دهد باید فرهنگ و سواد سلامت مردم را افزایش دهیم.
دکتر غزنوی افزود: امروزه بیماری ها بسمت بیماری های غیر واگیر افزایش یافته و برای اینکه از فاجعه اپیدمی سرطان و بیماری های غیر واگیر در جامعه پیشگیری شود باید با اصلاح سبک زندگی و سرمایه گذاری در پیشگیری از بیمار ها گام برداریم.
وی تاکید کرد: نان کامل به دلیل داشتن سبوس و آنتی اکسیدان از بروز بیماری ها غیر واگیر پیشگیری می کند.
آقای داوود شهرکی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری سیستان و بلوچستان نیز ضمن تبریک روز ملی نان گفت: با توجه به اثرات نان کامل باید یارانه نان را بسمت حمایت از آن و جلوگیری از بیشتر شدن هزینه نان کامل به نسبت هزینه نان سفید، هدایت کرد.
وی گفت: با توجه به اینکه بیش از 4 هزار بیماری سلیاک در استان وجود دارد، باید با توجه به الگوی مصرف نان در این افراد نیز یارانه های جداگانه ای به این بیماران تخصیص داد.
وی عنوان کرد: خوشبختانه با حمایت و پیگیری دانشگاه علوم پزشکی زاهدان تولید آرد و نان کامل در زاهدان آغاز شده و ما نیز در راستای استفاده مردم از نان کامل، مشوق های لازم را در نظر گرفته ایم.
مهندس شهرکی فلسفه وجودی دانشگاه ها را مسئله محور بودن عنوان کرد و افزود: باید دانشگاه ها در جهت حل مسائل و چالش های جامعه راهکار مناسب را پیدا کنند.
دکتر زهرا عبدالهی، مسئول دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور نیز در خصوص جایگاه نان در سبد غذایی ایرانیان گفت: نان غذای اصلی در سبد غذایی مردم کشوراست با متوسط مصرف سرانه حدود 300 گرم در روز که بیش از 40 درصد انرژی روزانه افراد از این طریق دریافت می شود.
وی با اشاره سند ملی امنیت غذا و تغذیه کشور که در جهت بهبود سلامت و کیفیت نان تاکید دارد، افزود: نان کامل به دلیل داشتن سبوس، جوانه گندم، فیبر، ویتامین های گروه B ، ویتامین E ، منیزیم ، منگنز ، آهن ، روی ، کلسیم ، فسفر ، پتاسیم ، سدیم ، کروم ، امگا ۳ ، امگا ۶ و اسید فولیک در پیشگیری از بیماری های غیر واگیر موثر است.
وی افزود: بیماریهای قلبی، عروقی، دیابت، سرطان ها و بیماریهای مزمن ریوی بیش از 82 درصد ازمرگ های ناشی از بیماریهای غیرواگیر را به خود اختصاص داده اند.
خانم عبدالهی در مورد خواص مصرف نان کامل گفت: نان سبوس دار سرشار از فیبر است که منجر به احساس سیری و به تاخیر انداختن احساس گرسنگی میشود و به کاهش وزن کمک می کند.
وی ادامه داد: آنتی اکسیدانها و فیبر در نان سبوس دار، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی از جمله سکته قلبی را نیز کاهش میدهند.
به گفته خانم عبدالهی مصرف نان کامل میتواند در کنترل دیابت نوع 2 نیز اثرگذار باشد و در تقویت فولیکولهای مو و کاهش التهاب پوست سر موثر است.
شایان ذکر است: در پایان این نشست، 3 کارخانه و واحد تولید آرد و نان مجوز بهداشتی ساخت آرد و نان را در زاهدان دریافت کردند.
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان