استان سیستان و بلوچستان همگام با قانون جوانی جمعیت
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: سیستانی و بلوچستانی ها همگام با راهبرد اصلی نظام در فرزندآوری و جوانی جمعیت هستند.

به گزارش روابط عمومی- دکتر حبیب غزنوی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در جلسه قرارگاه جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با بیان این مطلب گفت: قانون جوانی جمعیت، راهبرد صحیح نظام برای حفظ نیروی موثر و جوان کشور در سال های آینده است.
دکتر غزنوی یکی از چالش های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان را کمبود نیروی انسانی عنوان کرد و افزود: علیرغم کمبود نیروی انسانی در دانشگاه، خوشبختانه با تلاش شبانه روزی همکاران میزان مرگ و میر مادران باردار و نوزادان کاهش پیدا کرده است.
وی با اشاره به این که استان سیستان و بلوچستان همچنان بالاترین میزان تالاسمی را در کشور دارد، افزود: با توجه به شرایط خاص استان و انجام برخی از ازدواج ها بصورت سنتی و انجام نشدن آزمایشات قبل از ازدواج، میزان بروز موارد بیماری تالاسمی بالاست و هزینه سنگینی را برای نظام سلامت و جامعه ایجاد می کنند.
دکتر صابرجباری، رئیس مرکز جوانی جمعیت سلامت خانواده وزارت بهداشت گفت: کشور در شرایط جمعیتی خوبی قرار ندارد و اگر در آینده به رشد نرخ باروری کلی بالای 2 و نیم نرسیم در آینده با جمعیت سالخورده مواجه خواهیم شد.
رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده وزارت بهداشت افزود:خوشبختانه الگوی فرزند آوری در کشور تغییر کرده است، با گذشت دوسال از ابلاغ قانون جوانی جمعیت، میزان فرزندآوری از 2 به 3 بیش از 2 و نیم درصد افزایش و از 3 به 4 و بالاتر 15 درصد افزایش پیدا کرده است.
وی افزود: اگرچه بیش از 3 میلیون زوج نابارور در کشور داریم و خوشبختانه بر حمایت از درمان ناباروری در قانون جوانی جمعیت تاکید شده و گام های بسیاری بلندی در درمان ناباروی در کشور برداشته شده است.
دکتر مهدی زنگنه، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز در این جلسه مهمترین شاخصه استان سیستان و بلوچستان را پراکندگی جمعیت و وسعت آن عنوان کرد و افزود: میزان باروی کلی در حوزه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در سال گذشته سه و نیم بوده است.
گفتنی است: دکتر جباری، رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده وزارت بهداشت، دکتر طاولی رئیس اداره سلامت مادران و مهندس چمنی، مسئول پیگیری امور ویژه مرکز جوانی جمعیت وزارت روز چهارشنبه29 آذرماه در سفر به زاهدان از مرکز خدمات جامع سلامت روستایی سرجنگل و مرکز شهری عمار یاسر بازدید کردند و در جلسه قرارگاه جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان شرکت نمودند.پس از پایان جلسه قرارگاه جمعیت، تیم وزارتی از بیمارستان علی ابن ابیطالب زاهدان بازدید کردند.
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان