ادغام برنامه طب ایرانی در نظام سلامت فعلی، تاب آوری جامعه را افزایش می دهد
ادغام طب ایرانی با نظام سلامت می تواند باعث ارتقاء و تاب آوری سطح سلامت جامعه گردد.

خبر
ادغام برنامه طب ایرانی در نظام سلامت فعلی، تاب آوری جامعه را افزایش می دهد
ادغام طب ایرانی با نظام سلامت می تواند باعث ارتقاء و تاب آوری سطح سلامت جامعه گردد.
به گزارش روابط عمومی- دکتر فاطمه سادات هاشمی نسب متخصص طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در اولین نشست ادغام آموزه های طب ایرانی با بیان این مطلب گفت: تاب آوری نظام سلامت به معنای آماده سازی و قدرت تطبیق در مواجهه با بلایا و یا شیوع بیماریهاست، طب ایرانی به عنوان یک منبع مهم در تضمین پایداری نظام سلامت، قادر است شکاف دسترسی به مراقبتهای بهداشتی و درمانی را پوشش دهد.
متخصص طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود: طب ایرانی بر اساس تعریف سازمان جهانی بهداشت، مجموعه ای از شیوه، مهارت و دانش مبتنی بر نظریه ها، تجارب و باورهای بومی در فرهنگهای مختلف است که چه قابل توضیح و تطبیق با پزشکی رایج باشد و چه نباشد، در حفظ سلامتی، پیشگیری، تشخیص و درمان بیماریهای روحی و جسمی مورد استفاده قرار میگیرد.
وی ادامه داد: طب ایرانی سلامت محور است و به طور عمده بر پیشگیری از بیماریها با آموزش روش صحیح زندگی سالم تاکید دارد، چرا که با تدابیر پیشگیری کننده و آموزش و اجرای دستورات روش زندگی سالم بر پایه دیدگاه طب ایرانی، نه تنها کیفیت سلامتی جامعه بهبود می یابد، بلکه تعداد بیماران و مصرف دارو کاهش خواهد یافت، در این راستا اثربخشی آموزش اصول حفظ سلامتی در پژوهشهای اخیر به اثبات رسیده است.
دکتر هاشمی نسب افزود: در طب ایرانی بر مدیریت روش زندگی در درمان بیماریها تاکید بسیاری شده و اهمیت آن بیشتر از استفاده از داروست، این دستورات غیر دارویی نقش قابل توجهی در بهبودی بیماریهای عملکردی دارند و هزینه ای را نیز به بیمار تحمیل نمی کنند.
وی گفت: با توجه به افزایش استفاده و روی آوردن مردم در کشورهای مختلف به طبهای ایرانی و مکمل، افزایش آگاهی پزشکان و کادر درمان در زمینه ی روشهای حفظ سلامتی بر مبنای طب ایرانی امری ضروری است و بر اساس توصیه های سازمان جهانی بهداشت در خصوص طب ایرانی و مکمل، آموزش علمی افرادی که این خدمات را ارائه می دهند، مورد نیاز و الزامی است.
فاطمه روستایی، رئیس گروه سالمندان و میانسالان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در خصوص موضوع ادغام خدمات طب ایرانی در نظام سلامت گفت: با توجه به تقاضا و گرایش مردم به طبهای ایرانی و مکمل در دنیا، کاربرد گسترده در حفظ سلامتی و پیشگیری از بیماری علاوه بر درمان بویژه در بیماریهای مزمن، سهولت دسترسی و کاهش هزینهها بر ادغام خدمات طب ایرانی و مکمل در نظام سلامت دارد.
وی گفت: هوا و محیط زیست، حرکت و سکون (ورزش و استراحت)، خواب و بیداری، خوردن و آشامیدن، دفع مواد غیر ضروری و حفظ مواد ضروری و حاالت روحی و روانی از عوامل شش گانه سبک زندگی که همه انسانها در معرض تأثیرات آن هستند، تحت عنوان شش اصل ضروری برای زندگی سالم در طب ایرانی است.
گفتنی است: اولین نشست ادغام آموزه های طب ایرانی با حضور معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان برگزار گردید.
روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان
comment