معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زاهدان؛
چراغ راهنمای تغذیه روی بستهبندی خوراکیها، دانشآموزان را به انتخاب سالمتر هدایت میکند
دانشآموزان و خانوادهها میتوانند با مشاهده نشانگرهای رنگی روی بستهبندی مواد غذایی، خوراکیهای سالمتر را انتخاب کنند و مصرف قند، چربی و نمک را کاهش دهند.

به گزارش روابط عمومی- دکتر محمدمهدی واحدی، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، با تاکید بر نقش آموزش تغذیهای در سلامت دانشآموزان، گفت: نشانگرهای رنگی تغذیهای که بهعنوان چراغ راهنما روی بستهبندی مواد غذایی درج میشوند، وضعیت سلامت محصولات را با رنگهای سبز، زرد و قرمز نمایش میدهند و به دانشآموزان کمک میکنند تا هنگام خرید میانوعده، انتخابهای سالمتری داشته باشند.
وی افزود: این چراغ راهنما بر اساس پنج فاکتور اصلی سلامت شامل انرژی، قند، چربی، نمک و اسیدهای چرب ترانس طراحی شده و باعث کاهش مصرف خوراکیهای پرچرب، پرنمک یا پرقند میشود و این اقدام میتواند از بروز اضافهوزن و بیماریهای غیرواگیر مانند دیابت، فشار خون و بیماریهای قلبی در آینده پیشگیری کند.
دکتر واحدی تصریح کرد: تمام محصولات خوراکی و آشامیدنی تولید شده در استان دارای نشانگر چراغ راهنمای تغذیه هستند تا مصرفکنندگان بتوانند انتخاب آگاهانهتری داشته باشند
وی یادآور شد: اولویت انتخاب باید با محصولاتی باشد که شاخصهای سبز بیشتری دارند و شاخصهای قرمز در آنها کمتر است و همچنین در میان شاخصهای همرنگ، محصولی که مقدار شاخص در آن کمتر باشد، سالمتر خواهد بود.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زاهدان خاطرنشان کرد: آموزش خانوادهها و دانشآموزان درباره نحوه خواندن این نشانگرها از اقدامات مهم حوزه سلامت است و دستگاههای نظارتی وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو با تولیدکنندگان همکاری میکنند تا این نشانگرها استاندارد و قابل اعتماد باشند.
وی در پایان تاکید کرد: مدارس باید در برنامههای سلامتمحور خود به چراغ راهنمای تغذیه توجه ویژه داشته باشند و والدین نیز هنگام خرید خوراکی برای فرزندان، این نشانگرها را مدنظر قرار دهند.
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان
comment