کدام بیماری به صورت چراغ خاموش قد شما را کوتاه می کند؟/کمپینی برای شما
پوکیاستخوان یکی از شایعترین بیماریهاست که کوتاه شدن قد و همچنین خطر فوت از پیامدهای آن است.

به گزارش روابط عمومی- سید محمود فاطمی، معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: پوکی استخوان یک بیماری خاموش است و تا زمان بروز شکستگی علامتی ندارد اما برای پیشگیری از بیماری، داشتن رژیم غذایی سالم، مصرف مواد غذایی غنی از کلسیم، داشتن فعالیت بدنی منظم و مراجعه زود هنگام به پزشک برای تشخیص این بیماری ضروری است.
وی با اشاره به اینکه در بیشتر افراد توده استخوانی در دهه سوم زندگی به حداکثر میزان خود می رسد، تصریح کرد: با افزایش سن و تغییرات بدن، تخریب و مرگ سلول های استخوانی افزایش و میزان توده استخوانی کاهش می یابد که این روند باعث می شود تا 70 سالگی بخش قابل توجهی از توده استخوانی کم شود.
وی ادامه داد: در زنان نیز بعد از دوران یائسگی به دنبال افت میزان برخی از هورمون ها، کاهش چشمگیری در توده استخوانی مشاهده می شود و به همین دلیل زنان بیشتر در معرض این بیماری قرار دارند.
به گفته ی مهندس فاطمی، بر اساس آمارها 1 زن از هر 3 زن و 1 مرد از هر 5 نفر آنها در طول عمر خود دچار شکستگی های ناشی از پوکی استخوان می شوند.
وی با اشاره به شیوع بالا پوکی استخوان و عوامل خطر آن در کشور گفت: این شکستگی ها علاوه بر تحمیل هزینه اقتصادی به بیمار و نظام سلامت، منجر به کاهش قد، ایجاد قوز کمر، درد و ناتوانی، از دست دادن استقلال و در نهایت کاهش کیفیت زندگی می شوند و علاوه بر آن مرگ هم می تواند از پیامدهای این شکستگی ها باشد.
مهندس فاطمی افزود: در افراد مبتلا به این بیماری که استخوان ها ضعیف و شکننده هستند، حتی یک افتادن جزئی از ارتفاع کم هم می تواند منجر به شکستگی شود.
شایان ذکر است: کمپین پوکی استخوان از 28 مهر تا 4 آبان ماه با هدف آموزش و اطلاع رسانی به عموم مردم با شعار " هر قدم یک گام به سوی استخوان های قوی تر " اجرا می شود.
شهروندان عزیز نیز می توانند جهت کسب اطلاعات و شرکت در این کمپین به مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه های سلامت و خانه های بهداشت تحت پوشش دانشگاه مراجعه کنند.