اخبار > تلفات سالانه بیماری پرفشاری خون و عوارض آن در کشور ما 6 برابر تلفات جاده ای است

خبــــــر

تلفات سالانه  بیماری پرفشاری خون و عوارض آن در کشور ما 6 برابر تلفات جاده ای است

سالانه 100 هزار نفر از جمعیت کشور به دلیل پرفشاری خون جان خود را از دست می دهند که این رقم بیش از  6 برابر آمار سالیانه کشته شدگان بر اثر حوادث جاده ای است.

به گزارش روابط عمومی- دکتر سید محمد هاشمی شهری رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان که در کنفرانس مطبوعاتی با موضوع "بسیج ملی کنترل فشار خون" و در جمع خبرنگاران سیستان و بلوچستان سخن می گفت اضافه کرد: با وجود عوارض جدّی این بیماری بر سلامت افراد، حدود 40 درصد از کسانی که به درجاتی از بیماری پرفشاری خون مبتلا هستند از بیماری خود مطلع نیستند و در واقع مهمترین علامت این بیماری، بی علامتی است. وی ادامه داد: این در حالی است که در صورت اطلاع مبتلایان از بیماری می توان با دستورالعمل های غذائی، ورزشی و یا داروئی عوارض این بیماری را کاهش داد.

به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان متاسفانه از 60 درصد افراد که از بیماری خود مطلع هستند نیز تنها 19 درصد برای درمان اقدام می کنند و با دارو بیماری شان کنترل می شود.

دکتر هاشمی شهری با بیان اینکه از سال 1990 تا 2016 شیوع پرفشاری خون در کشور 3 برابر شده است افزود: متاسفانه مصرف زیاد نمک در غذا ها و استفاده از غذاهای پرنمک، کاهش مصرف میوه و سبزی، فعالیت بدنی ناکافی، استرس و عدم رعایت اصول بهداشت روان، مصرف دخانیات و در نهایت مسائل ارثی از جمله عوامل خطر ابتلاء به این بیماری است گفت: به جز زمینه ژنتیکی سایر عوامل خطر این بیماری کاملا رفتاری هستند و با آموزش و فعالیت های ارتقائی  می توان امیدوار بود تا میزان سواد سلامت مردم و مشارکت عمومی در این رفتارهای  محافظتی افزایش پیدا کند.

وی تصریح کرد: بررسی به موقع، کنترل بیماری از طریق مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشکان و رعایت رژیم غذایی مناسب  می تواند از آسیب های ناشی از آن جلوگیری کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان  به تمامی افراد بالای 30 سال هشدار داد: ابتلاء به فشار خون و عدم کنترل به موقع آن، می تواند باعث نارسایی کلیه، آسیب به چشم و در شرایط حاد سکته های قلبی و مغزی شود.

دکتر هاشمی شهری با اشاره به اینکه اجرای پویش ملی " کنترل فشار خون" و سایر اقدامات پیشگیرانه ای که به صورت همگانی در وزارت بهداشت صورت میگیرد مصداق واقعی حرکت به سمت" عدالت در سلامت" است  گفت: بسیج ملی کنترل فشار خون در دو مرحله اجرا می شود که مرحله اول شامل آموزش و اطلاع رسانی است که از 27 اردیبهشت ماه آغاز می شود و تا پایان برنامه ادامه خواهد داشت و مرحله دوم محله غربالگری است که از 17 خرداد ماه آغاز و تا 15 تیر ادامه می یابد.

وی تاکید کرد: در اجرای این برنامه تمامی افراد دارای بیش از 30 سال سن، بیماران کلیوی در هر سنی، خانم های باردار برای بررسی وضعیت خود از لحاظ فشار خون به مکان های اجرای برنامه غربالگری و مراقبت شامل مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه های بهداشتی، خانه های بهداشت، بیمارستان ها، ایستگاه های مستقر در سطح شهر، مراجعه کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اضافه کرد: در شهرهای زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان شامل میرجاوه، خاش، سراوان و زاهدان حدود 405 هزار نفر بالای 30 سال سن دارند که حدود 20 درصد این جمعیت به فشار خون بالا دچارند.

وی گفت: تا کنون تنها 22 هزار نفر از مجموع افراد دچار پرفشاری خون در شهرهای زیر مجموعه دانشگاه شناسایی شده اند.

وی افزود: تمام تلاش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان پس از آگاه سازی عمومی در خصوص عوارض بیماری و ترغیب مردم به بررسی سلامت خود، ارتقاء سواد سلامت در راستای کاهش مصرف نمک در منازل، رستوران ها و مراکز تولید مواد غذایی است.

دکتر هاشمی شهری تصریح کرد: این کمپین تمرینی برای توسعه همکاری های مشترک میان نظام بهداشت و درمان و جامعه مطبوعاتی است تا یکبار دیگر و در کنار یکدیگر برای ارتقاء مشارکت همگانی در برنامه های نظام سلامت تلاش کنیم.

قبل آغاز بسیج ملّی کنترل فشار خون که از 27 اردیبهشت در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان  آغاز  می شود، رئیس و معاونین دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در یک کنفرانس مطبوعاتی شرکت کردند.

در این نشست مطبوعاتی که با حضور خبرنگاران و ارباب جراید استان سیستان و بلوچستان در شامگاه روز پنجشنبه 26 اردیبهشت برگزار شد هر یک از مسئولین دانشگاه به بیان برنامه ها و اقدامات این کمپین پرداختند و خبرنگاران نیز سوالات خود را مطرح نمودند.

تهیه و تنظیم: مهدیه کیخوایی

روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان

٢٢٠٩٢ - 1398/02/27

اعتماد متقابل میان خدمت گیرندگان و خدمت دهندگان از سرمایه های ارزشمند اجتماعی است
صیانت از حقوق شهروندی و تکریم ارباب و رجوع با استقرار میز خدمت در ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
مدارک ، زمان و مکان ثبت نام برای کلیه پذیرفته شدگان چهل و ششمین دوره آزمون دستیاری پزشکی
پرداخت بیش از 19 میلیارد ریال مساعدت داروئی به بیماران خاص و صعب العلاج سیستان و بلوچستان
اعلام اسامی برندگان مسابقه فرهنگی دهه کرامت
بکار گیری هرگونه نیروی شرکتی بدون انجام مراحل گزینش غیرقانونی است
امکان تعیین نوع ماهی بکار رفته در کنسروهای ماهی با راه اندازی بخش آنالیز مولکولی در معاونت غذا وداروی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
توزیع سبدهای غذایی به ارزش 300 میلیون ریال در بین خانوارهای آسیب پذیر تغذیه ای و نیازمند
معاون فرهنگی و امور دانشجوئی در مراسم افتتاحیه طرح ضیافت اندیشه:
ماموریت شبانه با هدف نجات جان مادر باردار و نوزاد؛ لبخند زندگی بر لبان نوزاد در آمبولانس اورژانس 115
هیئت تیراندازی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان میزبان اولین دوره مسابقات تیراندازی پایگاه های بسیج ادارات زاهدان
واحدهای صنفی طرح صیانت از حقوق شهروندی را جدی بگیرند ...زنجیره نظارت های بهداشت محیطی با پلمپ 11 واحد صنفی در زاهدان، میرجاوه و سراوان در ماهی که گذشت.
تکمیل چرخه خدمات شهری مرتبط با سلامت و آسفالت مسیرهای منتهی به بیمارستان و مراکز خدمات جامع سلامت مطالبه حوزه سلامت از مسئولین میر جاوه
اجرای برنامه نظام پیشنهادات گامی مهم در ارتقاء بهره وری ، افزایش سلامت اداری و رضایتمندی ارباب رجوع
موارد بروز مرگ و میر ناشی از تب کریمه کنگو در استان سیستان و بلوچستان نصف متوسط کشوری است
برگزاری آزمون کارشناسی ارشد در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان