اخبار > نمک متهم اصلی فشار خون بالا

نمک متهم اصلی فشار خون بالا

کاهش مصرف نمک به میزان 6 گرم در برنامه روزانه موجب کاهش بروز فشار خون و کنترل  فشار خون اولیه خواهد شد.

مهندس فیروزکوهی کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اشاره به اینکه، مصرف زیاد نمک یکی از عوامل مهم ابتلا به فشار خون بالا است، خاطر نشان کرد: سازمان جهانی بهداشت میزان مصرف نمک روزانه برای هر فرد  را کمتر از 5گرم اعلام نموده است.

وی گفت: متوسط میزان مصرف نمک برای   88% از مردم ایران حدود 10 گرم در روز است که این امر نیاز به آموزش همگانی در سطح وسیع واطلاع رسانی برای کاهش این عامل خطر دارد.

کارشناس تغذیه افزود: در استان سیستان و بلوچستان حدود 12 گرم نمک مصرفی روزانه است که دو برابرونیم میزان مجاز است و باید برای کاهش آن اقدام جدی داشته باشیم.

مهندس فیروزکوهی کاهش مصرف نمک را  عامل کاهش سکته های مغزی و بیماریهای قلبی و عروقی بر شمرد و افزود: بخشی از مواد غذایی با نمک بالا شامل، پنیر، چیپس، غلات فراورده شده مثل پفک نمکی، سوسیس و کالباس، پیتزا و همه فست فودها، همبرگر، شوری ها و ترشی ها هستند که قطعا با آموزش و نظارت بر چرخه تولید این اقلام  قسمت اعظم مصرف نمک در کشور کنترل خواهد شد.

وی تاکید کرد: عموم افراد برای پیشگیری از ابتلا به فشار خون و البته بیماران فشار خونی برای کنترل آن، باید مصرف نمک را کاهش دهند و  توجه نمایند که در بسیاری از مواد غذایی نمک پنهان یا آشکار وجود دارد که مصرف این مواد را هم باید حذف یا بسیار محدود کنند.

شایان ذکر است: بیماران مبتلا به فشار خون می توانند از غذاهای آب پز و بخارپز استفاده کنند و پنیر و دوغ را در منزل و بدون نمک تهیه نمایند.

تهیه وتنظیم: ابوالفضل امتحانی

روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان

٢٢٠٧٣ - 1398/02/25

غربالگری فشار خون 186 هزار نفر از هم استانیهای عزیزمطلوب است، ولی کافی نیست...همچنان تا 15 تیر ماه منتظر حماسه حضور مردم عزیز هستیم.
اعلام اسامی نامزدهای انتخابات نظام پرستاری و پایگاههای ثابت وسیار اخذ رای
اعضای انجمن طنز اداره ارشاد زاهدان به پویش ملی فشار خون پیوستند.
مولوی میر بلوچ زهی امام جمعه موقت اهل سنت میرجاوه: بهترین روش اطلاع رسانی سلامت هم کلام شدن با مردم با لهجه و گویش محلی خودشان است.
ارتقاء کیفیت خدمات و افزایش رضایتمندی ارباب رجوع از ثمرات الکترونیکی شدن خدمات است
مشارکت اعضای خانه مشارکت مردم در سلامت استان سیستان و بلوچستان در طرح بسیج ملی کنترل فشار خون بالا‌
توسعه و تحوّل در سلامت مردم رسالت مشترک همه مدیران و کارکنان دانشگاه است
پیشگیری از آسیبهای اجتماعی با فراگیری مشاوره های سلامت روان...ارائه خدمات رایگان روانشناسان گروه سلامت روان به شهروندان در هفته مبارزه با مواد مخدر
با مشارکت بنیاد خیریه بخشش، تکنیک فوق تخصصی کاشت حلزون در زاهدان عملی می شود.
مراقبت و کنترل ویژه تیم های سلامت از54 نفرازمدد جویان زندانهای استان دارای پرفشاری خون
سرعت عمل در پی گیری و راه اندازی بخش کاشت حلزون در زاهدان قابل تقدیر است.
سازمان های مردم نهاد حلقه مفقوده دستیابی به عدالت اجتماعی هستند
ورود دانشگاه علوم پزشکی زاهدان به چرخه "کاشت حلزون" و درمان ناشنوائی های ارثی در سیستان و بلوچستان
فراهم شدن امکان ارسال کتب تالیفی به کمیسیون ارزشیابی متون و منابع علوم پزشکی
مسیرهای ارتباطی مشخصی برای پی گیری امور درمانی در اختیار هموطنان عزیز قرار دارد