سرپرست دانشگاه علوم پزشکی زاهدان؛
تداوم تلاش برای بهبود شاخص های بهداشتی دانشگاه
باید با بهره گیری از تلاش تمامی کارکنان در مسیر حفظ و ارتقای شاخص های بهداشتی پیش برویم.

به گزارش روابط عمومی – دکتر محمدحسن محمدی، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در نشست با مدیران حوزه بهداشت دانشگاه اظهار داشت: اگر بخواهیم شاخص های بهداشتی را ارتقاء دهیم باید همچنان تمامی مجموعه از بهورز خانه بهداشت تا پزشک در کنار هم در جهت بهبود شاخص های بهداشتی تلاش کنند.
وی بهورزان را خط مقدم جبهه سلامت عنوان کرد و افزود: در حوزه سلامت، بهورزان مجاهدان پرتلاش راه خدمت به مردم و نگین انگشتر حوزه بهداشت هستند.
وی با بیان اینکه فعالیت های بهداشتی از اهمیت بالایی برخوردار است، افزود: با توجه به تنگناهای مالی و وجود چالش ها در حوزه سلامت باید برای رفع مشکلات با بهینه سازی فرایند ها و ارائه راهکار مناسب تلاش کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش بر تشکیل منظم کمیته عمران و تجهیزات پزشکی در دانشگاه تاکید کرد و افزود: برای مرتفع شدن مشکلات زیرساخت های بهداشت و درمان، باید تمامی ساخت و ساز ها و بهسازی فضاهای فیزیکی در چهار چوب این کمیته انجام شود تا فرایندها تسهیل شود.
دکتر خداداد شیخ زاده معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز گفت:از ارکان اصلی حوزه بهداشت، انجام مراقبت ها در تمامی سنین است که خوشبختانه بصورت مستقیم و غیر مستقیم برای مردم انجام می شود.
وی یکی دیگر از اقدامات حوزه بهداشت دانشگاه را سامانه اطلاعات جغرافیایی عنوان کرد و افزود: بمنظور مدیریت بیماریها در سطح مراکز بهداشتی و خانه های بهداشت، نقاط در معرض خطر در سامانه اطلاعات جغرافیایی مشخص شده است.
دکتر شیخ زاده اصلاح بکارگیری نیروی انسانی را یکی دیگر از اقدامات این حوزه برشمرد و اظهار داشت:خوشبختانه با برنامه ریزی انجام شده بیشتر مراکز خدمات جامع سلامت در شهر های تحت پوشش دانشگاه دارای پزشک هستند.
دکتر رضا کرد معاون اجرایی معاونت بهداشت دانشگاه نیز گفت: در حال حاضر در حوزه بهداشت دانشگاه 37 پروژه در قالب مرکز خدمات جامع سلامت، خانه بهداشت پایگاه سلامت، محل اسکان ماما و پزشک در حال ساخت می باشد.
وی عدم امکان اجاره ساختمان مناسب و استاندارد جهت واحدهای بهداشتی در شهر زاهدان را یک از چالش ها برشمرد و عنوان کرد: در شهر زاهدان 88 مرکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی فعال است که 29 مرکز خدمات جامع سلامت و پایگاه بهداشت در 25 مکان بصورت استیجاری هستند.
مهندس فاطمی، معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز با بیان اینکه همجواری استان سیستان و بلوچستان با کشور افغانستان و پاکستان که در بدترین شرایط بهداشتی قرار دارند نظام سلامت را با چالش مواجهه کرده است، افزود: خرید و فروش سوخت، ترددهای مرزی و بارندگی های سال گذشته موجب افزایش موارد ابتلا به مالاریا شده است و علیرغم افزایش موارد ابتلا در دو سال گذشته، موردی از فوت ناشی از این بیماری نداشته ایم.
شایان ذکر است: در این نشست مدیران گروه گسترش، بیماری های واگیر، سلامت روان، سلامت خانواده، بهداشت محیط، امور مالی، بهداشت دهان و دندان و آموزش سلامت معاونت بهداشت دانشگاه نقاط قوت و چالش های حوزه کاری خود را عنوان کردند.
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان