یک سوال بپرسید، یک زندگی را نجات دهید !
قبل از پایان دادن به زندگی، فرد علائم هشدار دهنده ای از خود نشان می دهد که باید آن ها را جدی گرفت

به گزارش روابط عمومی_ خانم دکتر فهیمه زارع، رئیس اداره مشاوره دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با بیان اینکه ماه سپتامبر در جهان به عنوان ماه "پیشگیری از خودکشی" نامگذاری شده است گفت: از مهمترین عوامل خطر خودکشی در محیط های دانشجویی، احساس درماندگی و ناامیدی، سابقه مشکلات روانشناختی ، سوءمصرف الکل و مواد، مشکلات و شکست های تحصیلی، مشکلات مالی، شکست عاطفی، سستی اعتقادات مذهبی، عصبانیت شدید و ناتوانی در کنترل خشم، سابقه آسیب رساندن به خود و ناتوانی در سازگاری با محیط های جدید می باشد.
وی که در حاشیه برگزاری کارگاه آموزشی برنامه بتا (پیشگیری از خودکشی) سخن می گفت ادامه داد: استفاده از بتا هنگام تشخیص علائم هشدار بحران احتمالی خودکشی است و بتا شامل سه مهارت برای حفظ زندگی است.
وی تصریح کرد: این سه مهارت شامل پرسش از شخص درباره خودکشی، ترغیب شخص برای دریافت کمک، ارجاع شخص به منبع مناسب، می باشد.
خانم دکتر زارع گفت: پرسیدن از افراد که آیا به خودکشی فکر میکنند در آنها فکر خودکشی ایجاد نمیکند و اهمیت دارد با افرادی که تمایلات خودکشی دارند در مورد خودکشی صحبت کنید چرا که از ذهنیت و نیت آنها بیشتر مطلع میشوید و باعث میشود برخی از تنش های ایجاد کننده احساسات خودکشی کاهش پیدا کند.
وی افزود؛ بهترین ارجاع زمانی است که شما شخصا فردی را که نگرانش هستید پیش یک متخصص سلامت روان یا افراد حرفه ای مناسب دیگر ببرید. اگر هیچ مشاور یا متخصص کمک رسانی را نمیشناسید، به مرکز مشاوره دانشگاه علوم پزشکی، صدای مشاور سازمان بهزیستی، اورژانس اجتماعی با شماره تلفن 123 یا اورژانس 115 زنگ بزنید و برای ارجاع سوال بپرسید.
وی با اشاره به آیه شریفه" و من أحیاها فکأنّما أحیا النّاس جمیعًا" (و هرکس نفسی را حیات بخشد( ازمرگ نجات دهد) مثل آن است که همه مردم را حیات بخشیده) تاکید کرد؛ گاهی فقط یک فرد نیاز به صحبت کردن با یک دوست نزدیک دارد و جلوی بسیاری از اتفاقات ناگوار با شنیده شدن گرفته می شود.
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان