پیام معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در خصوص اهمیت شرکت در انتخابات سرنوشت ساز ریاست جمهوری

ایران ما ...
در طول زندگی بشر بر روی کره خاکی تا کنون حدود ۱۱۰ میلیارد نفر به دنیا آمده اند و از این تعداد حدود ۱۰۰ میلیارد ش فوت شده اند و مابقی در این دنیا به سر می برند. چرخی است که برای هزاره ها می چرخد و باز هم خواهد چرخید. وقتی از آن بالا به این گردونه دوار می نگری، آدمیانی را میبینی که با هزاران شوق و امید پای بر این کره سبز می گذارند و از وقتی که دست چپ و راست خود را میشناسند شروع میکنند به کنشگری و تصمیم گیری و عملکرد و ... کم کم به مرز پختگی می رسند و روز به روز بر کیفیت اعمال و رفتار خود می افزایند و در اندک زمانی تا میخواهند که معنی چپ و راست را بفهمند، سر بر بالین می گذارند و تمام ... و این قصه همه ماست چه در ایران و چه در سایر سر زمین ها و سرانجام تنها اسم و رسمی از ما خواهد ماند و اندک یادی ... این توصیف بهترین شرایط است و اگر قرار باشد بد و بلائی بخورد، تازه همین قصه پر غصه کوتاه، بسی کوتاه تر نیز خواهد شد.
دوستان، خواهران، برادران، و از همه مهمتر و مهمتر جوانانی که هنوز در ابتدای این فهم چپ و راست هستید، بخشی از وجود ما مربوط به خودمان هست و بخشی فراتر مربوط به دیگران و بخشی فراتر از هر دو، مربوط به آیندگان... کنشگری و تصمیم گیری و در یک کلمه، وجود اراده، بزرگترین ویژگی همه ماست در مواجهه با پدیده های بیرونی، این اراده و تصمیم هم بر خودمان تاثیر می گذارد و هم بر دیگران، و از آن مهمتر، آیندگان ما را به این اراده قضاوت خواهند کرد. چه بسیار رخدادهایی که مایه تاثیرات مثبت و منفی بر روزگار خودمان و بر سرنوشت آیندگان و فرزندانمان شده و می شود. امروز یکی از آن روزهاست، روزی برای تبلور اراده ملت بر تعیین سرنوشت خود. روزی مهم که مایه قضاوت آیندگان خواهد بود. ما فرزندان این سرزمینیم و ایران نقطه تلاقی همه ما، واژه ای اساطیری که قلب را به تپش می آورد و همه ما را بر گردش مجتمع میسازد. از آن میلیاردها انسان، بخشی ساکن این سرزمین بوده و هستند و همه در بوجود آوردن آن نقش داشته اند. آرشی سرفراز، یک تنه آنرا تحت تاثیر قرار داده و آریوبرزنی شجاع همه ما را به تعظیم واداشته. اینک نوبت تک تک ماست که نقش بیافرینیم و اراده بروز دهیم. هیچکس نمی تواند این نقش را از ما سلب کند. ما بخشی از این تاریخ پر فراز و نشیب هستیم و همچنان که بر گذشتگان می اندیشیم، روزگاری بر ما خواهند اندیشید و قضاوتمان خواهند کرد.
منفعل بودن رسم این مردمان نیست بل، آرزوی دشمنانش چنین است. شک نکنید جاودان بودن فردوسی منبعث از اراده ش است نه انفعالش، اگر او و جاودانان دیگری همچون او به انفعال می اندیشیدند، نامی از آنها در دفتر تاریخ این سرزمین باقی نمی ماند.
از بین این دو نامزد که راه را به اینجا رسانده اند، هر کدام منظر و نگاهی دارد و واجد اندیشه ای است و این ما هستیم که با بهره گیری از ذخیره تمدنی سرشار خود بایستی اندیشه نیک را در بین این دو تشخیص و تعیین کنیم. روی سخنم با آن ۶۰ درصدی است که نوبت قبل انفعال را برگزیدند، البته که رای ندادن هم نوعی کنشگری است اما سوال اساسی این است که آیا با این نوع کنشگری، مرحله دوم و انتخاب دو نامزد رخ نمیداد؟ چه بسا در همان دور اول نتیجه معلوم میشد اما باز هم تکرار خواهد شد. انفعال ما این کشور را بی رئیس جمهور نخواهد گذاشت بلکه بالاخره فردی انتخاب خواهد شد. پس چه بهتر که این انتخاب بر اثر اراده و تصمیم ما باشد.
سخن را کوتاه کنم، دوستان، خواهران و برادران، دانشجویان عزیز، اینجا سرزمین ماست و ما بخشی از این جغرافیا ییم، حتی آنهایی که آن ور آب اند و یابه فکر رفتن اند، ایران نقطه مشترک همه ماست. ایران بوده و خواهد ماند. پس چه بهتر که در سپهر سیاسی سرزمینمان کنشگر باشیم نه منفعل. آیندگان ما را قضاوت خواهند کرد...
۱۴ تیر ماه ۱۴۰۳، مهدی زنگنه بایگی. زاهدان