عرضه و فروش مواد غذایی توسط دست فروشان و افراد دوره گرد ممنوع است
مردم جهت جلوگیری از مسمومیت از خرید هرگونه مواد غذایی از دستفروشان و افراد دوره گرد خودداری کنید
_crop_1_crop.jpeg)
به گزارش روابط عمومی – دکتر شیخ زاده معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: بعضی از مواد غذایی فاقد مشخصات به صورت دستفروشی یا دوره گردی عرضه میشود که از نظر کیفیت و آلودگیهای ثانویه میکروبی و احتمال آلودگیهای شیمیایی سلامتی مصرفکنندگان را به خطر میاندازد. بر همین اساس از مردم درخواست می کنیم از خرید و مصرف مواد غذایی نظیر پیراشکی، جگر، انواع ساندویچ، فلافل، آب زرشک و مواد مشابه از دستفروشان و دورهگردان خودداری کنند.
وی ادامه داد: از آنجایی که دستفروشان مواد غذایی، معمولاً اغذیه را در محلی تهیه می کنند که هیچ گونه نظارت بهداشتی بر مواد اولیه و فرایند تهیه آنها وجود ندارد و از طرف دیگر شرایط حمل و نقل و دمای مطلوب محل نگهداری توسط آنها رعایت نمی گردد، لذا اینگونه مواد می توانند یه طور بالقوه، عاملی برای بروز بیماری های ناشی از مواد غذایی اعم از بیماری ها ی انگلی و میکروبی باشند که در برخی موارد حتی می تواند زندگی فرد مصرف کننده را با تهدید جدی مواجه سازد.
دکتر شیخ زاده عنوان کرد: متاسفانه شستشوی ناکافی مواد اولیه و ظروف، نشستن دست ها و شرایط بد عرضه و نگهداری باعث بروز مسمومیت ها و بیماری های روده ای و اسهال و استفراغ می شود. دستفروشان مواد غذایی فاقد کارت بهداشت بوده و دوره های آموزش بهداشت را طی نکرده اند بنابراین صلاحیت اشتغال در زمینه تولید و عرضه مواد غذایی را ندارند.
وی گفت: تجهیزات حمل و نقل، تولید و پذیرایی مورد استفاده توسط دستفروشان مواد غذایی اغلب غیر استاندارد بوده و به دلیل استفاده مشتریان و قرار گرفتن در فضای آزاد و دسترسی حیوانات و حشرات، آلوده شده و با توجه به عدم اتصال به شبکه آبرسانی و نبود آبگرم و تجهیزات شستشو و ضدعفونی، امکان رفع آلودگی وجود ندارد. مواد غذایی اولیه مورد استفاده توسط دستفروشان اغلب غیر مجاز و فاقد مشخصات بهداشتی لازم بوده و عمدتاً از منابع نامطمئن تهیه شده و دارای آلودگی های میکروبی و شیمیایی فراوان می باشد.
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان