صبحانه، مهم ترین وعده غذایی برای دانش آموزان
در برنامه غذایی دانش آموزن مصرف صبحانه از اهمیت خاصی برخوردار است، زیرا صبحانه نخوردن میتواند آثار منفی بر یادگیری کودک و نوجوان داشته باشد.

به گزارش روابط عمومی _ خانم عاطفه شیبک، کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: برنامه غذایی دانش آموزان باید از 6 گروه اصلی غذایی شامل نان و غلات، سبزی ها، میوه ها، شیر و فرآورده های آن، گوشت و تخم مرغ، حبوبات و مغزدانه ها تامین شود.
وی ادامه داد: نخوردن صبحانه میتواند اثرات منفی بر یادگیری دانش آموزان داشته باشد، در شرایط ناشتایی طولانی مدت، به دلیل افت قند خون، مغز قادر به فعالیت طبیعی خود نیست و در نتیجه یادگیری و تمرکز حواس مختل میشود.
به گفته کارشناس تغذیه، دانش آموزانی که صبحانه نمی خورند بیشتر در معرض اضافه وزن و چاقی قرار دارند، نخوردن صبحانه و ناشتایی طولانی مدت موجب افت قند خون شده و در نتیجه در وعده ناهار به علت گرسنگی و اشتهای زیاد، غذای بیشتری خورده میشود که در نهایت اضافه وزن و چاقی را به دنبال دارد.
خانم شیبک گفت: برای اینکه دانش آموزان اشتهای کافی برای خوردن صبحانه داشته باشند باید شام را در ساعات ابتدای شب صرف کنند و حتی الامکان شب ها در ساعت معین بخوابند تا صبحها بتوانند زودتر بیدار شوند و وقت کافی برای خوردن صبحانه داشته باشند.
وی گفت: اگر والدین صبحانه را به عنوان یک وعده غذایی مهم تلقی کنند و هر روز دور سفره صبحانه بنشینند، خود مشوق دانش آموزان برای صرف صبحانه خواهند بود.
وی یکی از دلایل نخوردن صبحانه در دانش آموزان را تکراری و یکنواخت بودن آن برشمرد و افزود: تنوع در صبحانه، دانش آموزان را به خوردن صبحانه تشویق میکند، غذاهایی مثل فرنی، شیربرنج، حلیم و عدسی از ارزش غذایی بالایی برخوردارند، این غذاها را می توان در وعده صبحانه به دانش آموزان داد و غذاهایی از قبیل نان و پنیر و گردو، نان و تخم مرغ و گوجه فرنگی، نان و کره و مربا، نان و کره و عسل، نان و پنیر و خرما، همراه با یک لیوان شیر، یک صبحانه سالم و مغذی برای دانش آموزان به شمار می روند.
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان