ترویج اهدای عضو، نیازمند فرهنگ سازی گسترده است
اهدای عضو در سیستان و بلوچستان نیازمند فرهنگسازی گسترده است تا آن فرهنگ به رفتار در جامعه تبدیل شود

به گزارش روابط عمومی _ دکتر محمد کاظم مومنی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در مراسم تقدیر از کادر درمان بیماران کلیوی و دیابت و خیرین این حوزه گفت: تاکنون 218 پیوند کلیه در بخش پیوند کلیه بیمارستان علی ابن ابیطالب(ع) زاهدان انجام شده است.
وی گفت: بیماران دیالیزی جزو بیماران خاص محسوب می شوند و بخش عمده ای از خدماتی را که در مراکز درمانی دولتی دریافت می کنند، رایگان است.
وی افزود: این بیماران حداقل هفته ای 2 یا 3 جلسه چهار ساعته باید از دستگاه های دیالیز بیمارستانی استفاده نمایند.
وی با بیان اینکه دیالیز صفاقی روشی برای کاهش درد و رنج بیماران کلیوی است و باید توسعه یابد گفت: در این روش بیمار خودش کار دیالیز را انجام میدهد و نیازی به مراجعه مکرر به بیمارستان ندارد
وی گفت: بیماری کلیوی زمانی اتفاق میافتند که کلیه عملکرد خود را به درستی انجام ندهد، این آسیب ممکن است ناشی از دیابت، فشار خون بالا باشد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: تغذیه ناسالم، کم تحرکی، نبود خود مراقبتی از مهم ترین علل افزایش ابتلا به بیماری های کلیوی است
دکتر مومنی گفت: متأسفانه فردی که دچار مرگ مغزی شده است، امکان برگشت ندارد و شفا بیمار مرگ مغزی ممکن نیست
وی افزود: سالانه تعداد زیادی از بیمارانی که در انتظار پیوند اعضا هستند به دلیل پیدا نشدن عضو، جان خود را از دست می دهند، اگر خانواده افراد دچار مرگ مغزی، اعضای بدن فرد دچار مرگ مغزی را اهدا کنند تمامی بیماران در انتظار پیوند نیازشان تامین می شود.
دکتر فرامرز فاضلی فلوشیپ پیوند کلیه نیز با بیان اینکه پیوند کلیه تنها راه درمان نارسایی کلیه است گفت: بهترین روش درمان بیماران که دچار نارسایی کلیه هستند پیوند کلیه است
وی ادامه داد: دیالیز، سبب کاهش روند پیشرفت بیماری می شود و اگر پیوند کلیه صورت نگیرد بیمار باید تا آخر عمر با این شیوه زندگی سر کند.
وی افزود: 900 بیمار دیالیزی در سطح استان سیستان و بلوچستان وجود دارند که 800 نفر شرایط پیوند را دارند و در انتظار پیوند کلیه هستند
دکتر فاضلی همچنین درباره اهمیت پیوند اعضا گفت: از هر فرد دچار مرگ مغزی میتوان دو کلیه، کبد، قرنیه، پوست، قلب، غضروف و... را پیوند زد.
پیری مدیر عامل انجمن حمایت از بیماران کلیوی سیستان و بلوچستان نیز گفت: از سال 1386 بخش پیوند کلیه در بیمارستان علی ابن ابیطالب(ع) زاهدان راه اندازی شده است.
وی افزود: با ترویج فرهنگ اهدای عضو، زمینه های نجات جان بیماران نیازمند، فراهم می شود.
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان
comment