آش رشته غلیظ با پیازداغ پرروغن، دشمن سلامتی در افطار
کارشناسان تغذیه تاکید می کنند که آش رشته غلیظ همراه پیازداغ که حاوی روغن زیاد است، برای افطار مناسب نیست و میتواند باعث سنگینی معده و سوء هاضمه شود، غذاهای سبک و آبکی جایگزین بهتری هستند.
_crop.jpg)
به گزارش روابط عمومی _ خانم منیر افتخاری نیا رییس گروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: توصیه می شود روزه داران عزیز افطار را با آب، خرما، کشمش، عسل و به طور کلی با یک قند طبیعی آغاز کنند، خوردن چای کمرنگ ، شیر گرم ، فرنی و یــا شیر برنج مناسب است و هیچگاه افطار را با آب سرد، غذاهای سرد و نوشابه گاز دار آغاز نکنید
وی افزود: در هنگام افطار مصرف غذاهای سبک و مختصر شامل گروه های غذایی شیر و لبنیات (مانند شیر و ماست و پنیر) میوه ها و سبزیها و نان و غلات (مانند برنج و نان) توصیه می شود مانند نان و پنیر و سبزی که یکی از عادات خوب غذایی در این ایام است
خانم افتخاری نیا گفت: استفاده از مواد غذایی آبکی مثل سوپ، آش، حلیم بــدون روغن (حلیم منبع خوبی از مواد نشاسته ای، فیبر، پتاسیم و منیزیم است) و همچنین مایعات به هنگام افطار و سحر موجب حفظ تعادل آب و املاح فرد روزه دار می شود.
وی عنوان کرد: سبزی ها با دارا بودن مواد مغذی مختلف و آب، علاوه بر تامین ویتامین ها و املاح مورد نیاز بدن، از تشنگی فرد در طول روز جلوگیری می کنند.
وی پایان گفت: توصیه می شود برای تامین آب مورد نیاز پس از صرف افطار و تا قبل از خواب به تدریج انواع میوه، چای کمرنگ و سایر مایعات به ویژه آب برای جبران کم آبی بدن نوشیده شود.
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان
comment