شستشوی محل حیوان گزیدگی، اولین قدم جهت پیشگیری از ابتلاء به بیماری هاری
در صورت حیوان گزیدگی، اولین قدم جهت پیشگیری از ابتلاء به بیماری هاری، شسشوی محل حیوان گزیدگی است.
_crop.jpeg)
به گزارش روابط عمومی- مهندس سید محمود فاطمی، مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در حاشیه مراسم تقدیر ازکارکنان مرکز پیشگیری از هاری زاهدان، شعار امسال روز جهانی هاری را مرزهای کنترل هاری را بشکنیم عنوان کرد و اظهار داشت: برای پیشگیری از ابتلاء به هاری بلافاصله پس از مجروح شدن توسط حیوانات به نزدیکترین مرکز بهداشتی درمانی مراجعه کنید.
وی ادامه داد: باید بدانیم متاسفانه بیماری هاری درمان ندارد و پیشگیری و واکسیناسیون به موقع بهترین روش مقابله با این بیماری است.
وی با اشاره به این موضوع که با افزایش آگاهی عمومی می توان خطر ابتلاء به هاری را درمیان موارد حیوان گزیده کاهش داد، افزود: مخزن اصلی هاری در ایران گوشتخواران وحشی می باشد که سبب ابتلاء سگ و حیوانات اهلی بخصوص دام ها می شود.
مهندس فاطمی، بیشترین موارد گزش را در حاشیه شهر و مناطق روستایی عنوان کرد و افزود: از تحریک سگ ها و گربه ها بپرهیزید، زیرا شایع ترین موارد حیوان گزیدگی و هاری توسط آنها ایجاد شده و خطر ابتلاء به هاری وجود دارد و در صورت نگهداری سگ و گربه، نسبت به واکسینه نمودن آنها اقدام نمایید.
شایان ذکر است: همزمان با روز جهانی هاری، از تلاش های کارکنان مرکز هاری زاهدان، توسط معاون اجرایی، مدیر گروه پیشگیری از بیماری های معاونت بهداشت و رئیس مرکز بهداشت زاهدان تقدیر و قدردانی شد.
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان