روغن زیتون و کانولا بهترین روغنها برای پخت و پز هستند
متخصص تغذیه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان روغن زیتون و کانولا ا بهترین روغنها برای پخت و پزعنوان کرد.
.jpeg)
به گزارش روابط عمومی- دکتر منصور شهرکی، عضو هیات علمی و استاد گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اظهار داشت: انتخاب روغن مناسب برای پخت و پز به روش و دمای پخت بستگی دارد اما میتوان گفت روغن زیتون و کانولا بهترین نوع روغن برای پخت و پز هستند.
وی ادامه داد: مصرف روغن زیتون خطر ابتلا به دیابت نوع 2 و عوارض مرتبط با آن را کاهش می دهد و روغن کانولا بهترین روغن برای مصرف است چرا که نسبت امگا6 به امگا 3 مناسبی دارد و از این رو در دسته بهترین روغن ها از لحاظ خواص تغذیه ای می باشد.
وی افزود: بر خلاف باور عموم مبنی بر مضر بودن صددرصدی روغنهای خوراکی، مصرف درست و بهجای روغنهای مناسب نه تنها ضرر ندارد، بلکه میتواند به بهبود وضعیت سلامتی کمک کند.
وی عنوان کرد: روغن خوراکی مناسب میتواند در رشد سلولها، محافظت از اندامهای داخلی و جذب بیشتر مواد مغذی مؤثر واقع شود و عملکرد قلب را بهبود ببخشد و واقعیت این است که بدن انسان برای جذب مواد مغذی با پایهی چربی، مانند ویتامینهای A، D، E و K و بتا کاروتینها، به مصرف روغن احتیاج دارد.
وی با بیان اینکه بطور کلی روغن ها دو منشا حیوانی و گیاهی دارند، تصریح کرد: روغن حیوانی، یکی از مهمترین و پرکاربردترین ترکیباتی است که از گذشته در سفره غذایی انسان استفاده میشود و این نوع روغن از منابع حیوانی به دست میآیند و در طول تاریخ، به عنوان یکی از منابع اصلی چربی و انرژی مصرفی برای انسان شناخته شدهاند.
وی در خصوص روغنهای گیاهی نیز گفت: روغن گیاهی که به صورت ارگانیک از بذرها و دانههای گیاهان استخراج میشود. مصرف این روغن ها به صورت خوراکی و موضعی میتواند بسیار موثر واقع شود.
وی در پایان افزود: روغن یکی از ترکیبات بسیار مهمی است که در تمامی خانهها و برای پخت انواع غذاها از آن استفاده میشود، استفاده از روغن در انواع غذاها منجر به بهتر شدن طعم غذا شده و غذا را لذیذتر میکند و همچنین روغنها و چربیها یکی از مواد مغذی مورد نیاز بدن انسان هستند که بخشی از انرژی بدن توسط آنها تامین میشود.
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان