تشخیص به موقع ابتلاء جنین زوج ساکن میرجاوه به تالاسمی شدید و پیشگیری از تولد نوزاد
در یک ماه گذشته از تولد دو جنین مبتلا به تالاسمی نوع شدید در میرجاوه جلوگیری شد.

به گزارش روابط عمومی _ خانم رحیمه سرگلزایی مسئول واحد مبارزه با بیماریهای غیر واگیر مرکز بهداشت میرجاوه گفت: یکی ازراههای پیشگیری از تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی نوع شدید جلوگیری از ازدواج دو فرد مبتلا به تالاسمی خفیف است.
وی افزود: درصورت ازدواج دو فرد مبتلا به تالاسمی خفیف با یکدیگر، لازم است در زمان بارداری و در هفته های اول بارداری (13-11) از جنین آزمایش DNAگرفته شود تا نسبت به سلامت جنین اطمینان حاصل شود.
وی با اشاره به رنج فراوان نوزاد مبتلا به تالاسمی شدید و نیاز به تزریق مرتب خون و استفاده مداوم از دارو، تصریح کرد: با توجه به دستورالعمل های مصوب وزارت بهداشت، درصورت ابتلای جنین به تالاسمی ماژور با توجه به سن جنین دستور ختم بارداری و سقط جنین صادر شود .
وی ادامه داد: تالاسمی یکی از بیماری ژنتیکی و یک اختلال خون ارثی بوده که در آن تعداد هموگلوبین ها و تعداد گلبولهای قرمز فرد مبتلا به این بیماری از حالت نرمال کمتر است.
خانم سرگلزایی افزود: علائم تالاسمی مینور کاملا نامحسوس است و فرد دچار کم خونی خفیف می شود و عموما برای افراد مبتلا به تالاسمی مینور درمان خاصی درنظر گرفته نمی شود و در صورت ضعف ناشی از کم خونی اسید فولیک و مکمل های خون ساز تجویز می گردد.
وی عنوان کرد: علائم تالاسمی ماژور شدید است و درمان قطعی ندارد و فقط با روشهای درمانی برای افزایش طول عمر بیمار تلاش می شود.
وی به خانواده ها توصیه کرد: در صورت داشتن سابقه ژنتیکی تالاسمی مینور، در هفته های اول بارداری حتما جهت تشخیص سلامت جنین اقدام کنند.
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان