برخورداری آزمایشگاه غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان از نیروی انسانی ماهر و تجهیزات پیشرفته مزیتی در مسیر تبدیل آن به قطب آزمایشگاهی غذا و دارو
آزمایشگاه غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زاهدان یکی از آزمایشگاه های سطح یک کشور است که باتوجه به نیروی انسانی زبده و زیرساختهای موجود می تواند یکی از قطب های آزمایشگاهی کشور باشد.

به گزارش روابط عمومی _ دکتر مهدی انصاری مدیرکل آزمایشگاه های مرجع کنترل غذا و داروی کشور در سفر به زاهدان و نشست با رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: این استان با کشورهای پاکستان و افغانستان هم مرز است و با توجه به ورود مواد آرایشی، بهداشتی و دارویی که بخشی از آن بصورت قاچاق وارد کشور می شود بایستی توجه ویژه به تقویت آزمایشگاه های زیرمجموعه غذا ودارو در این استان شود.
وی از اختصاص یک دستگاه GC و یک دستگاه HPLC به آزمایشگاه غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان خبر داد و گفت:یک دستگاه HPLC نیز برای دانشگاه علوم پزشکی زابل در نظر گرفته شده است که به زودی تحویل داده خواهد شد.
وی گفت: دستگاه GC برای اندازه گیری اسید های چرب در مواد غذایی و خوراک دام و طیور، اندازه گیری درصد استرول ها در مواد غذایی، اندازه گیری درصد خلوص حلال های آبی و آلی استفاده می شود و دستگاه HPLC برای جداسازی و شناسایی مواد مختلف، به ویژه ترکیباتی که به دلایل مختلف با روشهای دیگر آزمایشگاهی قابل اندازهگیری نیستند، استفاده میشود.
مدیر کل آزمایشگاه های غذا و دارو با اشاره به اینکه سه نوع آزمایشگاه جامع تحقیقات، مرجع سلامت و کنترل غذا و دارو در حوزه سلامت وجود دارند گفت: هر کدام از این آزمایشگاه ها نقش مهمی در حوزه سلامت بر عهده دارند، آزمایشگاه های تحقیقاتی به توسعه روش های درمانی کمک می کنند، آزمایشگاه های بالینی به پزشکان در تشخیص بیماری ها و درمان کمک می کنند و آزمایشگاه های غذا و دارو نیز به اطمینان از ایمنی و کیفیت محصولات غذایی و دارویی کمک می کنند.
دکتر انصاری در نشست با رئیس دانشگاه علوم پزشکی بر توسعه و تجهیز آزمایشگاه غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زاهدان قول مساعد داد.
دکتر حبیب غزنوی رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز گفت: آزمایشگاه کنترل غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زاهدان تنها مرجع بررسی و تائید فرآورده های سلامت محور در استان است.
وی ادامه داد: توجه به کیفیت غذا و دارو برای ما بسیار مهم است بر همین اساس بالاترین سطح استانداردها در آزمایشگاه ها رعایت می شود.
وی با تاکید بر ضرورت تقویت آزمایشگاه های غذا و دارو در استان افزود: این دانشگاه آمادگی تخصیص نیرو جهت راه اندازی آزمایشگاه های مورد نیاز را در بخش غذا و دارو را دارد.
دکتر مصطفی صالحی زاده معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز گفت لازم است تا ساختارهای کنترلی ما در حوزه آزمایشگاه بازنگری شود.
وی افزود: در حال حاضر امکان انجام آزمایش های غذا، آرایشی و بهداشتی وجود دارد و آزمایشات دارو، تجهیزات، مکمل و غذایی باید به ظرفیت آزمایشگاه غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزوده شود.
وی افزود: با توجه به اینکه استان سیستان و بلوچستان استانی سرشار از ظرفیتها و پتانسیلهای بینظیر است قابلیت تبدیل شدن به قطب منطقه ای و فرامنطقه ای وجود دارد، تا بتوانیم مواد غذایی، بهداشتی و مانند آن را که از کشورهای پاکستان و افغانستان وارد استان و کشور می شود در این حوزه پوشش دهیم.
معاون غذا داروی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: در حال حاضر برنج، کنجد و گیاهان دارویی از کشور پاکستان وارد استان میشود و باید شرایط برای انجام آزمایش بر روی این مواد در داخل استان فراهم باشد.
مهندس مریم اسلامی، مدیر آزمایشگاه کنترل غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز گفت: انجام آزمایشات تخصصی بر روی مواد غذائی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی مهمترین فعالیت های این آزمایشگاه است.
وی ادامه داد: آزمایشگاه غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اولین آزمایشگاه دارای امکان تشخیص تقلب در کنسرو تن ماهی در سطح کشور است.
وی افزود: در سال گذشته ۵۶۰ نمونه فلزات سنگین نیترات و سموم باقیمانده در محصولات کشاورزی در آزمایشگاه غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان انجام شده است.
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان