پس از بیمارستان امام خمینی(ره) خاش؛
تلاش های مضاعف برای اجرای طرح مامای همراه در بیمارستان های رازی سراوان و علی ابن ابیطالب(ع) زاهدان
پس از اجرای طرح مامای همراه در بیمارستان های امام خمینی (ره) خاش، در حال حاضر برای اجرای این طرح در بیمارستان رازی سراوان و علی ابن ابیطالب(ع) زاهدان برنامه ریزی می شود

به گزارش روابط عمومی- خانم لیلا عرب نژاد رئیس اداره مامائی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با بیان این مطلب و با اشاره به اینکه زایمان یک روند فیزیولوژیک و طبیعی است اما امروزه به عنوان مهمترین نگرانی زنان باردار در کل دنیا مطرح می شود گفت: مطالعات نشان داده که ترس و اضطراب آغازگر یک حلقه معیوب از درد و ترس و سفتی عضلات است که باعث می شود روند زایمان طبیعی طولانی شده و وقتی این استرس و اضطراب غالب شود احتمال سزارینهای اورژانسی افزایش پیدا می کند .
وی تصریح کرد: یکی از راهکارهای کنترل کردن اضطراب و استرس در مادران که در بیشتر دنیا کاربرد زیادی دارد همراهی کردن مادر باردار در حین فرآیند زایمان توسط همسر، مادر،یا یکی از اعضای خانواده است که مامای همراه هم یکی از این گزینه هاست.
وی با اشاره به اینکه ماما به عنوان فردی که اطلاعات کافی از فرآیند زایمان دارد و مورد اعتماد مردم است می تواند به عنوان یک همراه کمک کننده بوده تا شاخصهای مادر و نوزاد بهبود یابد گفت: دانشگاه علوم پزشکی زاهدان به عنوان یکی از دانشگاه های پیشرو در اجرای این طرح در بخش دولتی است و اجرای آن در خاش آغاز شده اما با توجه به اینکه طرح مامای همراه نیازمند وجود فضای فیزیکی مناسب و اختصاصی و حفظ حریم خصوصی مادران است برای اجرای آن در زاهدان و سراوان لازم است تا بلوک زایمانی های زایمانی از نظر فضای فیزیکی توسعه یابد.
خانم عرب نژاد همچنین گفت: توسعه بلوک زایمانی بیمارستان علی ابن ابیطالب (ع) با هدف افزایش تعداد اتاق زایمان از ۷ به ۱۱ و همچنین راه اندازی اورژانس مامایی با ظرفیت ۴ تخت بستری به عنوان یک اولویت در دستور کار دانشگاه در بیمارستان علی ابن ابیطالب(ع) قرار دارد .
خانم عرب نژاد همچنین گفت: پیش بینی می شود با توسعه این بخش در آینده ای نزدیک و پس از تامین نیروی انسانی پشتیبانی، امکان اجرایی شدن طرح مامای همراه در این بیمارستان وجود داشته باشد.
وی افزود: سال گذشته ۳۰ تخت بخش بعد از زایمان در بیمارستان علی ابن ابیطالب(ع) راه اندازی شد و قرار است تعداد ۴ تخت زایمان به مجموعه این بیمارستان در بخش بعد از زایمان سابق اضافه شود .
وی تصریح کرد: در شهرستان سراوان نیز اقدامات دانشگاه جهت راه اندازی دومین بلوک زایمانی در بیمارستان ایرانمهر در حال انجام است.
وی ابراز امیدواری کرد: با اجرای طرح مامای همراه یکی دیگر از اقدامات مهم در جهت ترویج زایمان طبیعی در دانشگاه زاهدان عملیاتی شود.
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان