اخبار > نمک متهم اصلی فشار خون بالا

آخرین اخبار و رویدادهای مهم حوزه سلامت، بهداشت و درمان


 

نمک متهم اصلی فشار خون بالا

کاهش مصرف نمک به میزان 6 گرم در برنامه روزانه موجب کاهش بروز فشار خون و کنترل  فشار خون اولیه خواهد شد.

مهندس فیروزکوهی کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اشاره به اینکه، مصرف زیاد نمک یکی از عوامل مهم ابتلا به فشار خون بالا است، خاطر نشان کرد: سازمان جهانی بهداشت میزان مصرف نمک روزانه برای هر فرد  را کمتر از 5گرم اعلام نموده است.

 وی گفت: متوسط میزان مصرف نمک برای   88% از مردم ایران حدود 10 گرم در روز است که این امر نیاز به آموزش همگانی در سطح وسیع واطلاع رسانی برای کاهش این عامل خطر دارد.

کارشناس تغذیه افزود: در استان سیستان و بلوچستان حدود 12 گرم نمک مصرفی روزانه است که دو برابرونیم میزان مجاز است و باید برای کاهش آن اقدام جدی داشته باشیم.

مهندس فیروزکوهی کاهش مصرف نمک را  عامل کاهش سکته های مغزی و بیماریهای قلبی و عروقی بر شمرد و افزود: بخشی از مواد غذایی با نمک بالا شامل، پنیر، چیپس، غلات فراورده شده مثل پفک نمکی، سوسیس و کالباس، پیتزا و همه فست فودها، همبرگر، شوری ها و ترشی ها هستند که قطعا با آموزش و نظارت بر چرخه تولید این اقلام  قسمت اعظم مصرف نمک در کشور کنترل خواهد شد.

وی تاکید کرد: عموم افراد برای پیشگیری از ابتلا به فشار خون و البته بیماران فشار خونی برای کنترل آن، باید مصرف نمک را کاهش دهند و  توجه نمایند که در بسیاری از مواد غذایی نمک پنهان یا آشکار وجود دارد که مصرف این مواد را هم باید حذف یا بسیار محدود کنند.

شایان ذکر است: بیماران مبتلا به فشار خون می توانند از غذاهای آب پز و بخارپز استفاده کنند و پنیر و دوغ را در منزل و بدون نمک تهیه نمایند.

تهیه وتنظیم: ابوالفضل امتحانی

روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان


٢٢٠٧٣ - 1398/02/25

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 






اخبار

اخبار جدید

برگزاری آزمون کارشناسی ارشد در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
چلیر و سامانه های سرمایش بیمارستان علی ابن ابی طالب (ع) با تمام ظرفیت در حال فعالیت است
تقدیر از خیّرین سلامت که در فرایند بیماریابی و غربالگری بیماران مبتلا به ناشنوائی و کم شنوائی مشارکت داشتند
سلامت موضوعی چند بعدی است و فقط در ارتباط با جسم معنی پیدا نمی کند
معرفی ایده های خلاقانه و محصلات کاربردی برای رفع مشکلات بیمارستان ها و مراکز درمانی در رقابت علمی "فن بازار" به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
سیر ارائه خدمات ادغام یافته بهداشت ودرمان در کوتاهترین زمان، با حضور تیم های سلامت و اورژانس115 در پایگاه سلامت دانش دانشگاه سیستان و بلوچستان
از ابتدای سال 1397 تاکنون 31 نفر از اعضاء هیات علمی دانشگاه به رتبه های استادیاری، دانشیاری واستادی ارتقاء مرتبه یافته اند.
حرکت در مسیر هدفمند آبشار مراقبتهای سلامت، زمینه ساز تسریع در دستیابی به آرمانهای نظام سلامت
اطلاعیه برگزاری تور بوم گردی کرمان
برگزاری آزمون های توجیهی بدو خدمت با هدف ارتقای دانش و مهارت کارکنان تازه استخدام
تغییری مختصر در سبک والگوهای تغذیه ای مردم با کاهش 16 درصدی شاخص کم خونی
استانداردشدن تشکیلات تفصیلی واحدهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
تکنیک های آموزشی کارشناسان تغذیه با زبان های اصیل سیستانی و بلوچی الگوی کشوری است.
یک گام تا اخذ موافقت نهایی پذیرش دستیار تخصصی در پنج رشته تخصصی جدید در دانشکده دندانپزشکی زاهدان
افزایش دو برابری میزان تحقق برنامه عملیاتی معاونت فرهنگی و امور دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در سال گذشته
ارتقاء مرتبه علمی یازده نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
کمک واحدهای صنفی به سلامت جوانان و نوجوانان سیستان و بلوچستان با پیوستن به پویش نم نم
اوج مشارکت مردمی و هماهنگی بین بخشی را در اجرای طرح ملی کنترل فشار خون تجربه کردیم
پیام قدردانی رئیس سازمان نظام پرستاری زاهدان و توابع از حضور پر شور کادر پرستاری در پنجمین دوره انتخابات
انتصاب جناب آقای دکتر شاهپور رحمانی به عنوان مشاور فن آوری اطلاعات و IT