مصرف داروهای بدنسازی عامل افسردگی، خودکشی و روانپریشی
افزایش مصرف خطرناک استروئیدهای عضلهسازی در ورزشکاران باعث می شود مصرفکنندگان پس از قطع دارو دچار افسردگی شدید شوند.
_1_crop.jpeg)
به گزارش روابط عمومی - دکتر محمدمهدی واحدی معاون غذا ودارو دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اعلام افزایش مصرف خودسرانهی استروئیدهای آنابولیک در باشگاههای بدنسازی هشدار داد و اظهار داشت: این داروها که فقط برای بیماریهای خاص با نسخه تجویز میشوند، امروز بهعنوان کمکعضله جوانان را تهدید میکنند وعوارض ثبتشده شامل افسردگی حاد، پرخاشگری، توهم و افزایش خطر خودکشی پس از قطع مصرف است.
وی گفت: مصرف طولانیمدت، دوزهای بالا، سن پایین، سابقه اختلالات روانی و استفاده همزمان با مواد مخدر از جمله عوامل خطر مهم در بروز این اختلالات محسوب میشوند.
وی افزود: در واقع استروئیدها داروهایی هستند که برای برخی بیماریهای خاص و فقط با نسخه تجویز میشوند اما گاهی اوقات بدون توصیهی پزشکی برای افزایش تودهی عضلانی، بهبود عملکرد و کوتاه کردن زمان ریکاوری بین تمرینات ورزشی مصرف میشوند که باید در نظر داشت استفاده از این روش میتواند عوارض جانبی جدی و اعتیاد ایجاد کند .
دکتر واحدی با استناد به مطالعات علمی، خاطرنشان کرد:بیش از ۳۰ درصد مصرفکنندگان این داروها پس از قطع مصرف دچار افسردگی میشوند و حدود ۱۳ درصد به روانپریشی مبتلا میگردند
وی خواستار آموزش فوری به ورزشکاران، مربیان و خانوادهها شد و تأکید کرد: تشخیص زودهنگام، درمان دارویی تخصصی و رواندرمانی تنها راه نجات از پیامدهای جبرانناپذیر این داروهاست.
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان
comment