سلامت غده تیرویید در طبیعی بودن ضریب هوشی و رشد و نمو نوزادان و کودکان نقش اساسی دارد
به گزارش روابط عمومی - دکتر رضا کرد، معاون اجرایی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ضمن گرامیداشت هفته ملی اطلاع رسانی تیروئید گفت: اگرچه تیروئید یک غده کوچک است، اما تأثیر قابل توجهی بر سلامت فرد دارد.

وی نقش اصلی غده تیروئید را تنظیم متابولیسم بدن اعنوان کرد و افزود: اکثر مردم متابولیسم را با میزان موثر کالری سوزی یکسان می دانند، با این حال متابولیسم بر دمای بدن و ضربان قلب تأثیر می گذارد و هنگامی که شما به بیماری تیروئید مبتلا هستید، بر میزان متابولیسم شما تأثیر می گذارد.
وی با اشاره به اهمیت انجام غربالگری نوزادان گفت: بیماری کم کاری مادرزادی تیروئید در اغلب نوزادانی که به آن مبتلا هستند، هیچ گونه علائم مشخصی ایجاد نمیکند و ممکن است وجود این بیماری در نوزاد حتی تا چند ماه بعد از تولد هم تشخیص داده نشود.
وی گفت: والدین برای غربالگری کم کاری مادرزادی تیروئید نوزادان در 3 تا 5 روزگی پس از تولد به مراکز و پایگاه های سلامت مراجعه می نمایند، حتما لازم است والدین نوزادان را 72 ساعت پس از تولد برای نمونه گیری خون از پاشنه پا که اقدامی بسیار بی خطر است به مراکز خدمات جامع سلامت ببرند.
دکتر کرد افزود: سالانه حدود 2 هزار و 500 بیمار در کشور تشخیص داده میشوند، که اگر این افراد شناسایی نمیشدند سالانه حدود 100 هزار نمره از ضریب هوشی جامعه کم میشد و بر این اساس با اجرای این برنامه، سالانه حدود 100 هزار نمره به ضریب هوشی جامعه افزوده میشود.
ایشان بروز کم کاری تیروئید در سال 1401 در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان را 3.1 به ازای هر هزار تولد زنده عنوان کردو افزود: اختلالات غده تیروئید ممکن است در برخی موارد به دلیل فقر ید در آب، خاک و مواد غذایی که از ید بهرهای نبردهاند، روی دهد، بر این اساس لازم است یک ماده غذایی با ید غنی سازی شود که در ایران به همین منظور نمک ید دار در سبد غذایی خانوار قرار می گیرد.
معاون فنی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود: سرطان پستان، فیبروکیستیک پستان و همچنین پوکی اسخوان از جمله بیماریهایی هستند که میتوانند با کمبود ید در ارتباط باشند.
گفتنی است: 4 الی 10 خرداد ماه هر سال (مصادف با 25 می لغایت 31می) هفته جهانی اطلاع رسانی بیماری تیروئید نام دارد.
روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان
comment