تولید ۶ فرآورده سلامتمحور از هسته خرما توسط پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی زاهدان از تولید صنعتی ۶ فرآورده سلامتمحور از هسته خرما خبر داد.

به گزارش روابط عمومی - دکتر عبدالواحد صفرزایی، دکترای فناوری مواد غذایی و پژوهشگر حوزه غذاهای درمانگر در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اظهار داشت: هسته خرما قابلیت فرآوری و تبدیل به محصولاتی مانند پودر خوراکی، عصاره نوشیدنی، قهوه بدون کافئین (دمنوش)، روغن مقاوم به حرارت و سرخ کردنی، نان پرفیبر و عرق تقطیری دارد که این محصولات هماکنون توسط شرکت فناور طبیب جنوب شرق زمین در زاهدان تولید و به بازار عرضه میشوند.
وی افزود: هسته خرما به دلیل بافت سخت قابلیت مصرف مستقیم ندارد، اما با روشهای نوین فرآوری به مواد ارزشمند تبدیل میشود.
وی گفت: پودر هسته خرما فرآوری شده با آسیاب سرد تحت خلا، قابلیت اضافه شدن به نان، ماست، آش و سوپ و ... یا مصرف به صورت دمکرده را دارد.
دکتر صفرزائی با اشاره به ویژگیهای سلامتبخش این محصولات تأکید کرد: نان هسته خرما با بالاترین میزان فیبر در بازار، جزو سالمترین نانها طبقهبندی میشود.
وی ادامه داد: روغن هسته خرما به دلیل پایداری بالا، گزینه مناسب برای سرخکردن است و پودر و عصاره به عنوان منابع غنی فیبر و آنتیاکسیدان در رژیم غذایی قابل استفاده هستند.
وی خاطرنشان کرد: مواد اولیه این محصولات هستههای خرمای خریداریشده از کارخانجات فرآوری خرمای استان است و تولید آنها نمونه موفقی از تبدیل ضایعات کشاورزی به کالاهای ارزشافزوده سلامتمحور در منطقه محسوب میشود.
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان
comment