ارائه آموزش های سلامت به دامداران و شهروندان سیب و سوران درباره تب خونریزیدهنده کریمه کنگو همزمان با نزدیکی عید قربان
با توجه به فرا رسیدن عید قربان و افزایش فعالیتهای مرتبط با ذبح دام، مرکز بهداشت، دامپزشکی و شهرداری سوران با برگزاری دورههای آموزشی، نسبت به خطرات بیماری تب خونریزیدهنده کریمه کنگو (CCHF) هشدار دادند.
_crop.jpeg)
به گزارش روابط عمومی_مهندس عبدالرب باهورزهی، رئیس مرکز بهداشت این شهرستان، در حاشیه برنامه آموزش و پیشگیری از بیماری تب خونریزیدهنده کریمه کنگو (CCHF)، اعلام کرد: این بیماری یک بیماری مشترک بین انسان و دام است که عمدتاً از طریق گزش کنه آلوده یا تماس مستقیم با ترشحات و بافتهای دام آلوده منتقل میشود.
وی با بیان اینکه این بیماری میتواند با علائمی مانند تب ناگهانی، بیحالی، سردرد، تهوع، استفراغ و خونریزی بروز کند، افزود: با توجه به افزایش کشتار دام در ایام عید قربان، رعایت نکات بهداشتی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
باهورزهی توصیه کرد: شهروندان گوشت مورد نیاز خود را صرفاً از قصابیهای مجاز تهیه کنند و دامها نیز در مکانهای دارای مجوز و با رعایت کامل اصول بهداشتی ذبح شوندو همچنین استفاده از وسایل حفاظت فردی نظیر عینک، دستکش و روپوش در زمان ذبح الزامی است.
وی با اشاره به شرایط نگهداری گوشت و احشاء، تصریح کرد: گوشت باید حداقل ۲۴ ساعت و دل، جگر و قلوه تا ۴۸ ساعت در دمای ۴ تا ۸ درجه سانتیگراد در یخچال نگهداری شود و مصرف آنها تنها پس از پخت کامل مجاز است. مصرف گوشت و احشاء به صورت خام یا نیمپز خطرناک بوده و میتواند زمینهساز انتقال بیماری باشد.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان سیب و سوران در پایان خاطرنشان کرد: در صورت مشاهده هرگونه علائم مشکوک، شهروندان باید بدون اتلاف وقت به نزدیکترین مرکز خدمات جامع سلامت مراجعه کنند.
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان
comment