ضرورت ارتقای آگاهی عمومی در خصوص بیماریهای واگیر، در مناطق مرزی
بمنظور حساس سازی مردم مناطق مرزی و جلوگیری از انتقال بیماریها به داخل کشور، ارائه آموزش های سلامت در خصوص بیماریهای واگیر، در مناطق و پایانههای مرزی حائز اهمیت است.
_crop.jpeg)
به گزارش روابط عمومی- دکتر محمد نصر دادرس، کارشناس ارشد اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در نشست پدافند غیرعامل سیستان و بلوچستان با بیان این مطلب گفت: باتوجه به تبادلات جمعیتی که در مرزهای شرقی که با کشور پاکستان وجود دارد، بررسی مراقبت های بهداشتی در نقاط مرزی و اطمینان از اینکه هیچگونه بیماری یا عامل خطرناکی از سایر کشورها به داخل کشور منتقل نشود حائز اهمیت است.
وی تصریح کرد: بایستی اقدامات پیشگیرانه در برابر شیوع بیماریهای واگیر از طریق معاینه و کنترل مسافران، بارها و کالاهای وارداتی با جدیت و حساسیت ویژه ای انجام شود.
وی افزود: برای همه دستگاه های اجرایی تکالیفی مشخص شده است و تنها 20 درصد موضوعات مربوط به سلامت بر عهده وزارت بهداشت است و 80 درصد دیگر مربوط به سایر دستگاه ها و ارگان هاست.
دکتر خداداد شیخ زاده، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز در این جلسه گفت: مراقبتهای بهداشتی بر اساس قوانین بهداشت بین الملل برای مقابله با پشه آئدس در پایانههای مرزی استان برقرار است.
وی با اشاره به اینکه شناسایی و پیشگیری از ورود بیماریهای واگیر به داخل استان از جمله فعالیت های پایگاه بهداشتی مرزی شهرستان میرجاوه است. تصریح کرد: لازم است امکانات و شرایط همه پایانه های مرزی استان از جمله در شمال و جنوب استان بهبود یابد.
وی تاکید کرد: شرایط آب و هوایی سیستان و بلوچستان و ترددهای مرزی مجاز و غیر مجاز این استان را مساعد برای رشد و زندگی پشه آئدس و بیماری منتقله از پشه آئدس می کند.
مهندس مرادیان مدیرکل پدافند غیرعامل سیستان و بلوچستان هم در این نشست گفت: اهمیت مقابله با پشه آئدس برای حفظ سلامتی جامعه و جلوگیری از شیوع بیماریها بسیار بالا است.
وی افزود: در برخی از تجهیزات برای مقابله با آئدس در جنوب استان دچار کمبودهایی هستیم که درخواست ما رفع این کمبودهاست.
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان