اقدامی مهم در مسیر پیشگیری از تولد نوزادان تالاسمی در سال گذشته؛ شناسایی ۶۵ جنین مبتلا به تالاسمی ماژور در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
در اجرای برنامههای غربالگری و تشخیص پیش از تولد، سال گذشته با تلاش همکاران مراکز مشاوره قبل از ازدواج ، مراقبین سلامت و همکاران ازمایشگاه تشخیص پیش از تولد بیمارستان حضرت علی اصغر (ع)، از تولد ۶۵ نوزاد مبتلا به تالاسمی ماژور در محدوده دانشگاه علوم پزشکی زاهدان پیشگیری شد.

به گزارش روابط عمومی- خانم زهرا سرگزی، رئیس گروه بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، اظهار داشت: در سال ۱۴۰۳، از میان بیش از ۳۵۰ زن باردار ناقل تالاسمی که جهت انجام آزمایشهای مرحله دوم تشخیص پیش از تولد (PND) به آزمایشگاه تخصصی بیمارستان حضرت علیاصغر (ع) ارجاع داده شدند، ۶۵ جنین مبتلا به تالاسمی ماژور شناسایی شد.
وی با اشاره به اینکه این اقدام از تولد نوزادان بیمار و رنج مادامالعمر آنها جلوگیری میکند، گفت: برنامه پیشگیری از تالاسمی ماژور در سه مرحله غربالگری، مشاوره ژنتیک و تشخیص قبل از تولد اجرا میشود و امروزه با بررسی ژنتیکی والدین و نمونهگیری از جفت یا مایع آمنیوتیک، امکان شناسایی بیماری پیش از تولد فراهم شده است.
خانم سرگزی افزود: بهترین زمان برای انجام آزمایش ژنتیک پیش از بارداری است، با این حال تا هفته هشتم بارداری نیز امکان انجام آن وجود دارد.
وی همچنین بر نقش ازدواجهای فامیلی در افزایش ریسک ابتلا به تالاسمی تاکید کرد و گفت: بالا بودن شیوع ژن تالاسمی در استان و ازدواجهای فامیلی یکی از عوامل اصلی بروز این بیماری است و بدون آگاهی و مشاوره ژنتیک، احتمال تولد نوزاد بیمار بسیار بالا میرود.
وی تاکید کرد: هدف اصلی این برنامه، حفظ فرزند آوری سالم برای زوجین ناقل تالاسمی با غربالگری زمان ازدواج است و تنها با همکاری بین بخشی و افزایش آگاهی عمومی، میتوان از رنج خانوادهها و هزینه های تحمیل شده بر نظام سلامت کاست.
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان