از خوردن خوراکیهای شیرین در وعده سحر پرهیز کنید
در ایام ماه مبارک رمضان روزه داران از خوردن مواد غذایی شیرین که باعث تحریک انسولین و ورود قندخون به سلولها و در نتیجه کاهش قندخون میشود، پرهیز کنید

به گزارش روابط عمومی _ دکتر منصور کرجی بانی، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان و مدیر گروه تغذیه گفت: با ادامه روزه داری هوموسیستئین مهمترین عامل بروز سکته قلبی در خون به شدت کاهش یافته و مقدار کلسترول خون ( HDL-C ) افزایش و غلظت خون طبیعی می شود.
وی درخصوص خط قرمز های تغذیه در دوران روزه داری گفت: افراط در مصرف منابع غذایی پروتئینی به ویژه منابع حیوانی در وعده سحر باعث تشنگی زیاد و تمایل به مصرف زیاد آب و دفع کلسیم می شود.
دکتر منصور کرجی بانی ادامه داد: در ایام روزه داری جهت کاهش گرفتگی عضلات، منابع غذایی حاوی کلسیم ، منیزیم ، روی و پتاسیم مفید بوده و استفاده از خرما، کشمش بجای قند و شکر از دردهای عضلانی می کاهد.
وی افزود: مواد غذایی شیرین در وعده سحر توصیه نمی شود زیرا با تحریک انسولین و ورود سریع قند خون به داخل سلولها افت قند خون را موجب و باعث گرسنگی زود رس می شود.
وی عنوان کرد: نوشابه های گازدار، شربت و چای خیلی شیرین موجب تشنگی ، خشکی دهان و گلو میشود. چای پر رنگ موجب دفع آب بدن و کم آبی بدن در طول روزه داری می شود.
دکتر کرجی گفت: اگر فرضیه روزه داری بدون سحری باشد مشکلاتی مانند افت قند خون ، کم آبی بدن، کاهش توان کاری ، بی حسی و کاهش قدرت تمرکز ایجاد می شود، چون در روزه داری زمان صرف غذا محدود است لذا بایستی مواد غذایی مصرف شود که زمان بیشتری برای هضم و جذب روده ای احتیاج دارند زیرا بدن کمتر دچار افت قند خون و گرسنگی خواهد شد مانند نان های کامل و سبوس دار حبوبات و سبزیجات در برنامه غذایی گنجانده شود .
وی گفت: در روزه داری خوردن غذاهای شور و پرنمک و مواد غذایی کنسروی به علت دارا بودن نمک فراوان در وعده سحری مناسب نبوده و احساس تشنگی را افزایش می دهد.
وی اضافه کرد: جهت پیشگیری از تشنگی در روزه داران می توانند از آب میوه های طبیعی و شربت های خانگی رقیق و کم شیرین مانند شربت آبلیمو، شربت خاکشیر همراه با گلاب و سایر عرقیات گیاهی مصرف نمایند.
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان